Mijn nieuwe bril van Charlie Temple

Op de valreep van 2017 bestelde ik nog snel een nieuwe bril. Iets met vergoedingen van de zorgverzekering die op ‘moesten’… snap je! Ik zag op Facebook en tv allemaal campagnes van Charlie Temple en getriggerd door de ‘€ 25 voor een bril’ kreten bezocht ik hun shop. Nu de goedkopere, online opticiens als paddestoelen uit de grond schieten kan er niks mis mee zijn, toch?

Want 25 euro voor een bril, is dat niet heel goedkoop? Dat is zeker zo! Ik bestelde voorheen altijd mijn brillen bij Polette, waar ik ook voor elke bril ongeveer € 40 kwijt was. Niet duur, maar geen € 25.

Uiteraard verschilt de prijs per model en het model wat ik koos, de “Neal”, is al 25 euro van zichzelf. Dat is wel inclusief glazen op sterkte, maar dan heb je hele basis glazen. Voor € 12,50 extra koos ik voor de optie Premium glazen – dan zijn ze ontspiegeld, extra krasvast gecoate, hebben ze UV-bescherming en een anti-beslaan- en een clean coating, en zijn ze ook nog eens waterafstotend. Van die anti-beslaan coating merk ik niks in deze winter 😉 Maar ach… kniesoor.

Mijn Neal bril van Charlie Temple is in de kleur Admiral Tortoise. Dit is een blauw met bruin en geel gecombineerd montuur. Hij weegt bijna niks op m’n neus, dat vind ik bij een bril echt een pré!

Charlie Temple levert binnen 1 dag, mits je voor 18 uur bestelt. Ik bestelde hem donderdagavond en ja hoor, zaterdag kwam hij binnen. In een mooi clean doosje, met een hoesje en een doekje. Perfecto!

Charlie Temple bril

In de winter vind ik het tof om donkere monturen te dragen. Ik weet zeker dat ik straks in de zomer weer zin heb in een licht montuurtje, dus dan ga ik zeker weer aankloppen bij Charlie Temple voor een zomers brilletje. Ik ben fan, jawel!

Draag jij een bril? Zo ja, wat is jouw favo winkel?
Elke nieuwe blog in je mailbox? Dat kan! Laat je e-mailadres achter en je ontvangt automatisch een e-mail zodra ik een nieuwe blog plaats. Handug!

12 comments

 1. Lesley schreef:

  Staat je goed!!! Ik was al erg benieuwd naar het bedrijf en of de brillen daar net zo goed zouden zijn als polette.

 2. Romy schreef:

  Wat een tof montuur! Het staat je echt heel erg mooi! Ik heb laatst voor het eerst bij Polette besteld, maar het montuur bleek me helaas totaal niet te staan. Toen ben ik uiteindelijk toch maar naar de opticien gegaan. Maar wie weet is Charlie Temple voor een volgende keer een goede optie. Ik vind jouw bril in ieder geval erg leuk en zou dit montuur zelf ook kunnen hebben uitgekozen 🙂

  1. Margo schreef:

   Oh wat jammer! Het is altijd wel een gok, online bestellen. Je mist toch die ene passessie he?

 3. Evelyne schreef:

  Staat je goed! Ik heb (lach niet) 3 brillen in omloop. Eén om te werken (want stel dat iemand met mij begint te boksen), één die ik in het weekend draag en één die ik pas draag bij speciale gelegenheden zoals een familiefeest. En dat allemaal in andere montuur weliswaar 😉

  1. Margo schreef:

   Haha ik heb er ook 3 hoor! En dat aantal zal dit jaar wel verdubbelen 😉 beetje variatie is leuk, toch?

 4. Sammie schreef:

  Heel leuk monteur, staat je goed!

 5. Manon schreef:

  Ik vind het een ontzettend mooie bril, het staat je echt heel erg goed!

 6. Darina schreef:

  Wat een leuk montuur, het staat je heel goed!

 7. Bonsje schreef:

  Wel fijn om te weten dat je ook ontspiegelde glazen kan krijgen! Ik ben al een tijdje aan het twijfelen over Charlie Temple namelijk 😉 Vraagje….zit de bril dan ook goed achter de oren? En zo niet, kan ik dat makkelijk een beetje buigen? Ik vond deze die jij nu hebt ook heel mooi

  1. Margo schreef:

   Ik moet eerlijk toegeven dat hij niet goed zit gelijk, maar op de site van Charlie Temple staan tips hoe je ze goed kan buigen. Ik heb dit nog niet geprobeerd, maar staat nog wel op de planning 😉

 8. Mariska schreef:

  Ik vind het wel een mooie bril staat je goed 🙂 wist niet dat ze zulke goedkope brillen verkopen!

 9. Eveline Fleur schreef:

  Wat een mooie bril zeg! Ik ben zelf nog op zoek naar een mooie bril, maar dit stel ik eigenlijk al Jaren uit (ik draag lenzen). Ik zou eigenlijk eerst bij een optician moeten meten wat mijn sterkte nu is, zodat ik dan een mooie bril kan bestellen. Deze vind ik echt prachtig zeg! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *