[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Al sinds we hier wonen, staat deze blogpost op mijn to-write lijstje. Of in m’n lijst met concepten, zo mag je hem ook noemen 😉 Maar ik was nooit helemaal tevreden met hoe het was. Dit moest nog even anders, en dat hoekje zat me nog niet helemaal lekker. Maar na 1,5 jaar ben ik erachter: een huis is nooit af. Ja, ik wil nog gordijnen en ja, er komt nog een nieuwe tv aan. De posters zijn ook aan vervanging toe (vinden we zelf) en zo zijn er nog wel wat dingen die niet helemaal 100% zijn. Het is ook nooit perfect – hoeft ook niet! – en ik ben zelf ook altijd toe aan verandering. Het interieur van ons huis is m’n 2de kindje (naast Poes natuurlijk) en ik ben er altijd mee bezig. Hoewel ik net nieuwe dingen heb aangebracht, kan ik niet wachten op de gordijnen en speur ik de krochten van het internet af om de lijsten te vullen. Maar ik wacht niet op de perfectie die nooit gaat komen: ik heb vorige week zaterdag onze woonkamer gefotografeerd zoals hij nu is! Op het moment van publiceren staat er misschien al weer een kerstboom maar hey, kijk dan maar even op m’n Instagram 😉

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ik heb het ongetwijfeld al eens eerder verteld dus don’t shoot me; maar wij hebben een vrij onconventioneel huis. Ons huis bestaat uit 4 verdiepingen. Op de begane grond begin je gelijk met een trap naar boven en op de eerste verdieping vind je onze slaapkamer, inloopkast en badkamer. Op de tweede verdieping is de woonkamer en op de derde de keuken, het kantoor en het washok. Op de 4de verdieping is het zoldertje, waar Poes veel verblijft (want het is er altijd lekker warm), de dakopbouw aan het dakterras. Het terras is onze stadse variant van een tuin, haha! Poes gaat hier naar buiten en in de zomer barbecuen we hier vaak met vrienden.

Over de woonkamer ben ik qua inrichting nog wel het meest tevreden. De keuken komt er langzamerhand ook, en hoewel ik de slaapkamer mooi rustig vind qua inrichting, is het er vaak rommelig (en ja, dat is mijn schuld :))

Zoals volgens mij in veel huishoudens het geval is, bepaalt ook hier de vrouw de inrichting. Ik ben absoluut niet de baas, maar ik heb een creatieve geest en zie vaak dingen al voor me. Een blauwe muur, een behangetje, een bepaalde indeling in de hoek… Vervolgens moet ik m’n vriend hiervan overtuigen en wanneer dit niet lukt, zeg ik vaak: “Laat me het nou maar gewoon doen, je ziet het vanzelf!” En dit heeft nog nooit negatief uitgepakt *even afkloppen*

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5259″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5258″ img_size=”full”][vc_single_image image=”5268″ img_size=”full”][vc_single_image image=”5261″ img_size=”full”][vc_single_image image=”5254″ img_size=”full”][vc_column_text]

Het middelpunt van de kamer is de salontafel. Deze is gemaakt door een vriend van m’n vriend en is van vurenhout. Hij is scheef en ongelijk, lekker echt, en dat maakt hem uniek. De pilea kweek ik al sinds juli 2016 en hij is aardig aan het groeien nu. De kaarsenhouder is van Action, de onderzetters komen van bol.com en de asbak komt uit Graceland. We roken allebei niet, maar het is zo’n tof ding met “Taking care of business” rondom; echt Elvis style. Het koeienkleed eronder is via m’n vriends familie uit Uruguay gekomen.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5269″ img_size=”full”][vc_column_text]Deze basic Billy staat vol met non-basic spulletjes. Een combinatie van souvenirs die we op onze reizen hebben gekocht, planten, boeken en persoonlijke foto’s. Deze kast is ook wel echt een ding waar ik in blijf schuiven. Je kan er zoveel kanten mee op![/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”5256″ img_size=”full”][vc_column_text]Het bewijs dat ik de Mont Ventoux op ben gefietst 😉 Erachter staat een oude foto van ons huis, gemaakt in 1930. Gekregen van het wijkarchief, echt tof![/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”5267″ img_size=”full”][vc_column_text]Dit lampje kochten we in Marokko. Niet in Marokko gemaakt, maar wel Marokkaans ontwerp, gaf de verkoper eerlijk toe haha![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”5255″ img_size=”full”][vc_column_text]De plant in de rechterbovenhoek, een kleine Dracaena, kreeg ik samen met z’n broertje van Het Beste van de Kweker. Samen met Het Beste van de Kweker geef ik er ook 1 weg, zie meer info onderaan deze post.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”5257″ img_size=”full”][vc_column_text]

Sinds we hier wonen ben ik een kookboekenverzameling gestart. Ik heb er nog veel meer op m’n wensenlijstje staan, maar het begin is er.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”5262″ img_size=”full”][vc_column_text]Het motortje komt uit Kenia evenals het giraffenmasker erachter. Het handje is van Hay.[/vc_column_text][vc_single_image image=”5266″ img_size=”full”][vc_column_text]En als iemand mij de naam van dit plantje kan vertellen… that would be great. Ik hoop dat hij heel lang wordt![/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”5270″ img_size=”full”][vc_column_text]De grande dame in onze woonkamer: de monstera! Ik kreeg hem van collega’s voor m’n verjaardag. Het kistje is van de Kistenkoning en het kleedje van Westwing. [/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”5276″ img_size=”full”][vc_column_text]Vaas/fles en gouden kaarsenhoudertje komen bij Kwantum vandaan. Het houten plankje was een cadeautje en het potje is van Xenos – daar bewaar ik m’n waxientjes in 🙂[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/6″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_single_image image=”4671″ img_size=”519×30″ alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/6″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]De tv kast kregen we een paar jaar geleden van vrienden. Het is een ideale kast met 2 lades en 3 plankjes (oftewel: ik kan er lekker m’n zooi in kwijt zonder dat iemand het ziet). Op den duur zou ik wel een wat robuustere kast willen, bijvoorbeeld van hout, zodat-ie bij de tafel past, maar dit is een lange-termijn plan.

Onze bank kochten we via Marktplaats bij een bejaard stel. Hij was en is nog steeds in perfecte staat! Kussentjes komen her en der vandaan: Ikea, H&M, Hema.

De gehele buitenmuur bestaat uit 3 ramen waardoor we enorm mooi lichtinval hebben. De vorige bewoners hadden hun luxaflex laten hangen: ideaal, maar voor de sfeer ga ik volgende week toch op zoek naar gordijnen of vitrage. Het galmt nogal in dit open, loft-achtige huis, dus ik wil het een beetje dempen.[/vc_column_text][vc_single_image image=”5275″ img_size=”full”][vc_single_image image=”5263″ img_size=”full”][vc_column_text]Achter de bank staat een wijnrek (gekregen van m’n broer), die oorspronkelijk van een donkere houtsoort was, maar ik heb hem gepimpt naar m’n eigen stijl. Erop staat een platenspeler die van m’n schoonvader is geweest. Hij doet het nog niet, maar voor de kerst wil ik hem werkend hebben 😉 Lijkt me zo gezellig! Ernaast staat een trapje van Ikea en het Dracaena broertje van Het Beste van de Kweker.

Op deze website vind je meer mooie groene kamerplanten en ook een prachtige selectie orchideeën. En ja, ook de hippe pilea is hier te vinden 🙂 Speciaal voor de feestdagen heeft Het Beste van de Kweker ook kerststerren, mijn rode favorietjes!

Winnen!

Ik had al eerder aangekondigd dat je in december enkele winacties kon verwachten op hetismarg, en hier is dan de eerste! Namens Het Beste van de Kweker mag ik een mooie Dracaena weggeven.

Wat moet je doen om kans te maken?

1) Meld je aan voor de nieuwsbrief via deze link. In de nieuwsbrief wordt ook de winnaar bekend gemaakt!
2) Meld je onderaan deze pagina aan voor mijn blogupdates (onder het kopje – MIS NIKS – )
3) Laat hieronder in de reacties even weten of je meedoet
4) Wil je nog meer kans maken? Volg dan @hetbestevandekweker op Instagram en Facebook.

Je kan meedoen tot en met 8 december. Good luck!

Enne… wat vond jij van onze woonkamer?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]