[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Als je me volgt op Instagram (stories) en Twitter, dan weet je dat ik een crazy cat lady ben. Ik zeg de raarste dingen tegen Poes, ik maak constant filmpjes en foto’s van d’r en val haar constant lastig met kusjes. Tot haar grote irritatie (maar weet zeker dat ze het stiekem wel lekker vindt!).

Dus toen ik hoorde dat er in de Kunsthal een tentoonstelling over katten kwam, wist ik: ik moet hierheen. Maar ja, met wie? Ik heb niet echt fervente musea-gangers in m’n vriendenkring. M’n vriend vond een kattententoonstelling toch iets te ver gaan, hoe leuk hij Poes ook vindt. Ik nam me voor om een keertje alleen te gaan. Maar het idee verdween een beetje naar de achtergrond, totdat ik vorige week een vriendin sprak die eigenlijk naar Kedi wilde, je weet wel, die poezenfilm. Die draaide alleen nog op onmogelijke tijden, en zomaar kwam het Kunsthal idee op.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Kattenliefde, negen levens in de kunst heet de tentoonstelling in hal 1. Het leuke is, dat wanneer je een toegangskaartje koopt voor de Kunsthal, je naar alle tentoonstellingen kan. Zo bezochten we geheel onbedoeld ook een hal vol met schilderijen van naakte vrouwen met veel schaamhaar. Niet per se het soort kunst waar we naar op zoek waren…

Ietwat gedesoriënteerd kwamen we zomaar ook langs de Cabin Crew | Fashion in the air tentoonstelling. Allerlei stewardessen outfits door de jaren heen hingen in deze hal. De meest afgrijselijke satijnen pakjes werden afgewisseld met mooie sjieke pakjes. Broekpakken, rokjes, gekke hoedjes in de leukste patronen en kleuren: erg leuk om te zien!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5167″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5168″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Maar uiteindelijk kwamen we voor de kattententoonstelling. Het is een gevarieerde tentoonstelling. Video, foto’s en schilderijen wisselen elkaar af. Bijzondere Japanse kunst wat ons deed denken aan de Powerpuff Girls, en prachtige fotografie van statige grote boskatten. Echt tof om te zien en om leuke feitjes te leren over de beesten en de manier waarop ze gezien worden in verschillende delen van de wereld.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5170″ img_size=”full”][vc_column_text]En nu allemaal in koor: aaaah![/vc_column_text][vc_column_text]

Buiten de de ruimtes waar de kunst geëxposeerd wordt, is een enorme binnentuin ingericht – vooral voor kinderen bedoeld, maar ook erg grappig om als volwassene rond te lopen. Je hoort constant ‘miauw’ en ‘miew’ alsof er daadwerkelijk opeens een kat rond de hoek kan komen lopen. Er hangen ook in die ruimte nog allerlei grappige kattenposters, ‘gezocht’ briefjes en er staan her en der kattenbakken. Ik kocht hier de beroemde ‘Le Chat Noir’ poster. Ook al heb ik thuis een chat noir/blanc, is het toch leuk om te hebben 😉

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5166″ img_size=”full”][vc_single_image image=”5171″ img_size=”full”][vc_column_text]Je hebt nog even de tijd om de tentoonstelling Kattenliefde te bezoeken. Hij is tot 14 januari te bezichtigen in de Kunsthal. Entree kost € 12 en je kan er ook heerlijk lunchen of een taartje eten. Meer info vind je op de site van de Kunsthal.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]