FOOD | Pimp je brownie!

Weet je nog, die doos met bakmixen die ik kreeg van HomeMade? Daar zat ook een goddelijke brownie mix in. Wederom kan een kind de was doen: het enige wat je hoeft te doen, is water bij de mix te voegen en een minuutje met een mixer aan de slag gaan!

Voor de Oreo lovers: haak maar af, want die komt hier niet aan te pas 😉 Wel zijn de liefhebbers van noten en witte chocola hier aan het goede adres!

Alleen… dan moet je wel de chocola goed smelten. Ik jaste iets teveel melk bij het smelten van de chocola waardoor hij iets te vloeibaar werd. Toen ik hem over de brownie heen goot, stolde er precies niks. Dus geen sexy laagje witte chocola op mijn brownie, maar wel de smaak van witte chocola omdat er een mooi glimmend laagje bleef plakken. Ook goed!

Onlangs ontving ik van HomeMade (die me vlak voor m’n vakantie weer verwenden met een gruwelijk grote doos met bakmixen) een paar mixen om uit te proberen. Je las al over de kruidkoek, en nu heb ik dan de brownie voor je uitgeprobeerd. De dingen die ik voor m’n lezers en lezeressen over heb…!

Het genot van de HomeMade bakmixen zit hem in het enkel toevoegen van water. Maar oh, wees wel geduldig, want deze brownie moet 40 minuten in de oven. 40! Das lang als je trek hebt in chocola 😉

Alle gekheid op een stokje: de brownie is op z’n best als hij 40 minuten in de oven heeft gestaan. Als je hem eruit haalt, zakt hij iets in omdat de binnenkant nog lekker smeuïg is. Jammie!

Ik mixte de bakmix met een spatel (ook alleen maar omdat ik geen mixer heb…) maar dit ging prima! Na een paar minuten had ik een glad mengsel. Ik hakte wat pecannootjes in kleinere stukjes (ongeveer een handje) en gooide deze noten door het mengsel.

Er wordt een bakvorm bijgeleverd, een witte kartonnen. Scheelt weer afwas 😉 Het brownie-notenmengsel moet na de 40 minuutjes zuivere baktijd even goed afkoelen voor je de bakvorm verwijdert.

Smelt de chocola au bain marie en giet er een klein scheutje melk bij. Margo, letten we even op? Zodra de brownie uit de oven is kan je het chocolademengsel eroverheen gieten. The pimpin’ is easy!

Bedankt HomeMade! Binnenkort mag ik weer wat herfstige bakmixen uitproberen, dus stay tuned 🙂

Elke nieuwe blog in je mailbox? Dat kan! Laat je e-mailadres achter en je ontvangt automatisch een e-mail zodra ik een nieuwe blog plaats. Handug!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *