Meer dan 500 naaldjes in je gezicht rollen. Toen ik de uitleg van de Swiss Clinic Skin Renewal behandeling las, kreeg ik toch wel even de kriebels. Het klonk een beetje eng. Doet het geen pijn en is dit wel ok? De enige manier om het zeker te weten, is door het uit te proberen!

Swiss Clinic Skin Renewal

De Swiss Clinic Skin Renewal behandeling bestaat uit een 3-tal producten: de Skin Roller, het Rejuvenating Serum en de Sanitizing Spray. De volgorde van gebruik leek me logisch, maar ik heb me toch even goed ingelezen voor ik ging starten met de behandeling.

De Skin Roller bevat 540 naaldjes (ik heb de variant met 0.2 mm naaldjes) die kleine gaatjes maken in je huid. De huid reageert alsof deze beschadigd is – wat eigenlijk ook zo is – waardoor het genezingsproces geactiveerd wordt. Daardoor wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Na het gebruik van de roller breng je het Rejuvenating Serum aan, wat echt honderden malen beter wordt opgenomen door je huid. Dankzij die kleine gaatjes!

De Sanitizing Spray gebruik je om de Skin Roller te reinigen na gebruik. Je gaat toch met de naaldjes in je huid, dus het is zeer van belang om de boel goed te ontsmetten. De spray gaat vrij snel op, maar je kan hem gelukkig los bijbestellen.

Meet the wrinkles

Zoals je ziet, heb ik veel fijne rimpeltjes rond m’n ogen, mond en pores galore! Ook heb ik een huid die snel rood wordt. Ik was erg benieuwd wat de Skin Roller voor deze kwalen ging betekenen. De bovenste foto’s zijn vrij confronterende before foto’s πŸ˜‰ Je kan op de foto klikken om nog meer te genieten van mijn kraaienpootjes.

De behandeling duurt 5-7 dagen, waarna je je huid 5-7 dagen rust moet geven. De onderste rij foto’s was net na die week rust. M’n huid is (lekker zomers) wit, geen rood vlekje te bekennen! En dan te bedenken dat ik lichtelijk brak was hier, Γ©n net hard gesport (bedankt voor je applaus) en uiteraard gedoucht. Maar m’n huid ziet er mega goed uit!

De combinatie van de skin roller en het Rejuvenating Serum zorgen voor kleinere poriΓ«n, een egalere teint en verbetert de elasticiteit. Zodra ik een paar minuutjes had gerold en het serum had aangebracht, voelde m’n gezicht al strakker. Op de lange termijn moet de behandeling het huidverouderingsproces vertragen. Ik ben heel benieuwd en ben van plan hier nog een update over te schrijven.

De behandeling

Reinig goed je huid zodat deze make-uploos is. Reinig de roller met de spray. Vervolgens rol je de roller krachtig (zowel horizontaal als verticaal) over de gewenste zone in je gezicht. Diagonaal mag ook πŸ˜‰ Doe dit een minuutje of 5. Ik stopte zodra ik voelde dat het begon te prikken. Je kan de behandeling blijven gebruiken, echter worden de naaldjes na een maand of 3 wel wat botter. Welke naaldlengte je het beste kan kiezen, vind je hier.

Deed het nou pijn?

Je voelt de prikjes wel, maar pijn… nee. In het begin vond ik het een beetje eng en was ik iets te voorzichtig, en soms bleef de roller hangen in m’n huid. Maar het wende vrij snel en ik durf nu meer kracht te zetten tijdens het rollen. Natuurlijk reageert m’n huid er wel op: het werd in eerste instantie een beetje rood. Maar das logisch, dat komt uiteraard door de prikjes. De ochtend erna ziet het er weer normaal uit.

Zoals je misschien begrijpt, ben ik dit product (wat ik heb ontvangen), nog niet zo lang aan het testen. Er komt dus zeker nog een vervolg op het gebruik van de Swiss Clinic Skin Renewal behandeling, omdat ik graag wil weten wat het me nog meer kan brengen. Ik zie namelijk nog niet zoveel verschil in die ellendige fijne lijntjes, maar wie weet op de langere termijn wel!

I’ll keep you posted!