Minder socia(a)l: de eerste update

Toen ik vorige week m’n blog publiceerde over minder online zijn, was ik hier al een paar dagen mee bezig. Ik had het op dat moment even helemaal gehad met m’n telefoon en alle sociale netwerken. Ik had de Twitter app van m’n telefoon verwijderd, omdat ik me stoorde aan alle negativiteit. Ik keek vooral in de avonden minder op Instagram en Facebook, alleen even voor het slapen gaan.

Dit ging een paar dagen prima. Ik postte ook een aantal dagen niks op Instagram. Aan de ene kant rustgevend, aan de andere kant jammer omdat dit gelijk staat aan stagneren. Wanneer je niet post, komen er geen volgers meer bij. Sterker nog: ik verloor ze alleen maar.

Maar vorige week zaterdag kreeg ik een nieuwe creatieve ingeving en maakte ik een kort stop-motion/gif-achtig filmpje van mijn outfit of the day. Ik publiceerde dit op Instagram en dit werd echt zo mega leuk ontvangen! Ik kreeg heel de tijd meldingen van Instagram zoals “je video is meer dan 300 keer bekeken” “je video is meer dan 640 keer bekeken” enzovoorts. Ik werd hier super enthousiast van en was weer heel de tijd met m’n telefoon bezig.

Maar ik ervoer dit niet als iets negatiefs. Ik kreeg hier een hele hoop positieve energie van en had weer 100 ideeën. Maar langzamerhand sloop het er weer in: tijdens serie kijken betrapte ik mezelf er weer op dat ik op m’n telefoon zat te loeren. Effe een appie, effe m’n likes checken.

Er gebeurde ook iets in het leven van m’n beste vriend waardoor ik er veel voor hem wilde en moest zijn. Dit was ook een reden dat ik veel m’n telefoon bij me had en eigenlijk zo snel mogelijk wilde antwoorden wanneer hij me berichtte. Er zijn situaties dat de detox er niet toe doet. Dit was er 1.

Maar ik ben niet echt tevreden over de rest van de detox. Het begin ging goed, en naar dat punt ga ik weer terug.

Dus vanavond blijft de telefoon weer in de slaapkamer. Ik hoef niet te Instagrammen terwijl de Peaky Blinders de Lee Brothers afmaken. De wereld draait ook door als ik m’n Whatsapp niet beantwoord. Zo simpel is het.

Een reactie

  1. Social media en je telefoongebruik minder is ook echt makkelijker gezegd dan gedaan. Ik kan me voorstellen dat het er in sommige gevallen ook echt weer even insluipt. Goed dat je je er in ieder geval zo bewust van bent! En dit soort veranderingen gaan nu eenmaal met vallen en opstaan, toch? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *