Lunchen in Rotterdam: Prachtig

Ik kom al jaren bij Prachtig. Ik ben er regelmatig geweest voor een lunch met collega’s, of een etentje met de ouders. Prachtig zit op een hele mooie locatie (of moet ik zeggen… prachtige locatie?) onderaan de Erasmusbrug. Ze hebben een mooi terras waar je bij goed weer lekker bootjes kan kijken en kan genieten van de mooie skyline. Laatst ging ik er met mijn moeder lunchen en ik nam de camera mee! Want jullie moeten Prachtig ook leren kennen 🙂

Het weer was dubieus maar we namen de waterbus van Katendrecht naar de Erasmusbrug. Terwijl de donkere wolken over de Maas joegen, liepen wij onder de brug door naar Prachtig. We kozen voor het terras, wat best vol zat, gezien de dreigende druppels.

Prachtig heeft een fijne, korte kaart. Niet teveel keuzes en lekkere, originele dingen. Ik zie het altijd als een positief ding als een restaurant een kleine kaart heeft: dan weet je dat de dingen die erop staan, goed zijn! Uitzonderingen daargelaten 😉

We begonnen met een superlekkere cappuccino van Man met Bril koffie, en namen aansluitend maar gelijk een witbiertje en een wijntje. Ik koos de kalfsmuis (hetzelfde als de falfsmuis op de kaart ;)) met avocado en mierikswortelcreme. Deze werden geserveerd op volkoren brood, van die lekkere dikke sneetjes met harde korsten. Hou ik van! De messen waren een beetje bot dus er was moeilijk doorheen te zagen, maar verder: heerlijk! Mijn moeder had een ouderwetse carpaccio met een ruime hoeveelheid Parmezaanse kaas: ze was real pleased. 

Tot mijn moeders plezier meerde de Piet Hein aan (ik kreeg een geschiedenislesje: dat is het koninklijk jacht dat Nederland gaf toen Prinses Juliana trouwde met Prins Bernard) met een shanty koor erop. Tja, een havenstad op z’n best: ze zongen uiteraard een paar zeemansliederen en voeren toen weer verder. Wat een genot 😉

Grand Cafe Prachtig

Willemsplein 77
3016 DR Rotterdam

https://www.prachtigrotterdam.nl/

OV: Waterbus halte Erasmusbrug, tram/metro: halte Leuvehaven

Prachtig heeft een groot, hip terras, schuin onder de brug. Op woensdagen in de zomer organiseren ze barbecues. Het personeel is erg vriendelijk en de inrichting van het restaurant is modern, maar niet hipster. En das bijzonder, want tegenwoordig is alles hip, hipper, hipst. Ik vind Prachtig een hele fijne zaak!

Elke nieuwe blog in je mailbox? Dat kan! Laat je e-mailadres achter en je ontvangt automatisch een e-mail zodra ik een nieuwe blog plaats. Handug!

4 comments

 1. Darina schreef:

  Mooie foto’s en locatie. Het is te lang geleden dat ik hier ben geweest.

 2. Nancy schreef:

  Prachtig!😂😂😂 Ik kom eigenlijk bijna nooit in Rotterdam(niet veel verder als de Koopgoot!) Misschien zou ik eens een weekendje weg moeten plannen! Je hebt volgens mij ook mooie musea in Rotterdam!

  1. Margo schreef:

   Ja, goed idee! 😀 Moet je doen!

 3. Sammie schreef:

  Ziet er inderdaad uit als een prachtige zaak. Gaaf die zwarte tegels! Misschien moet ik toch maar eens een dagje Rotterdam plannen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *