Eind volgende maand gaan mijn vriend en ik een gave roadtrip maken door de zuidelijke staten van Amerika! We reizen door Florida, Louisiana, Georgia, Alabama, Tennessee. In een enorme pick-up truck gaan we 3400 kilometer afleggen. Zoveel zin in! Omdat je voor een roadtrip toch anders moet inpakken dan voor een zwembadvakantie, vind ik het prettig om lijstjes te maken. Ik zal je niet vervelen met verhalen over hoeveel onderbroeken en sokken ik meeneem, maar ik heb hier de essentials op een rij gezet!

Een extra accu en SD-kaartje voor camera

Er lijkt me niks zo rot als op een prachtig uitzichtpunt staan en je wil een foto maken voor aan de muur – en de camera is leeg. Of dat ellendige kaartje is weer eens vol, omdat je blijkbaar van die ene boom toch 35 foto’s hebt geschoten in plaats van 3. Back-ups zijn altijd handig en ik denk met zo’n reis, zeker een must. Ik heb een kaartje van 16gb en 32gb – ik hoop dat dit genoeg is. Zulke kaartjes kan je overal kopen, maar met een accu is dat een ander verhaal. Mijn camera gaat best snel leeg. Dus dit staat zeker nog op mijn to-buy lijstje voor de komende maand.

Liters zonnebrand & zonne-bescherming

We beginnen in Florida en vooral daar schijnt de zon verraderlijk te zijn. Door het heerlijke windje voel je niet hoe hard hij eigenlijk brandt en ik heb al van meerder mensen gehoord dat ze daar lelijk zijn verbrand. Dus ja, ik heb al een petje gekocht! Uiteraard een kek petje met panterprint (kijk, deze!). Ik verbrand snel en kan met veel zon last hebben van zonne-allergie, dus er gaan tubes factor 50 en 30 mee. Ook heb ik homeopathische pilletjes tegen allergie en moet er natuurlijk ook genoeg aftersun mee. Niks zo ellendig als met een rood velletje weer de zon in moeten.

Telefoon abo checken

Tegenwoordig kan je in de EU lekker internetten op je gewone bundel. Ideaal, laatst in Antwerpen heb ik daar volop van geprofiteerd. Vanaf september stap ik over naar een sim-only abonnement bij T-Mobile. Ik heb hier al jaren een abonnement, maar omdat ik laatst een los toestel heb gekocht is het gunstiger om te switchen naar een sim-only. Ik heb al gekeken wat er mogelijk is voor internet buiten de EU. Bij T-Mobile kan je voor buiten de EU Travel & Surf passen kopen. Je koopt dan een boel MB’s voor een bepaald bedrag – hoe meer MB’s, hoe duurder – en dan kan je lekker chill internetten.

Wat laat je thuis en koop je daar?

Hier heb ik al een hoop tips over gekregen en dat is natuurlijk best slim om te doen. Zo wilden we mijn TomTom meenemen en er een kaart van Amerika opzetten – maar mijn buurvrouw vertelde dat je voor hetzelfde geld van die kaart een nieuwe TomTom kan kopen in een Wallmart.

Ik ben wel vrij gehecht aan m’n shampoo, maar dingen zoals douchegel kunnen we ook gewoon daar aanschaffen (en nu ik erover nadenken: zonnebrand misschien ook wel). Voor dat gewicht wat niet mee de koffer in gaat, kan ik toch weer een extra paar schoenen meenemen 😉

Dit lijstje ga ik de komende maand vast nog aanvullen, naast het onderbroeken en sokken lijstje 🙂 Heb jij nog tips voor roadtrip essentials? Laat ze achter in de comments, alle tips zijn welkom!

Dit artikel bevat een betaalde link.