De afgelopen weken gingen er 3 nieuwe producten van The Body Shop in de test: Drops of  Glow, Instamatte en de Make-Up Setting Spray! De ene een mooie roze vloeibare highlighter, de andere een matterende primer (multi-inzetbaar!) en de derde de final touch van je make-up look. Ze gingen door de lastigste testronde: een feestje in de zomer. Benieuwd naar de uitkomst?

Drops of Glow

Laten we dan maar gelijk beginnen met het mooiste product: de Drops of Glow. Dit is een vloeibare highlighter met een prachtig parelmoer effect. Het kleine pipetje zorgt er voor dat je ook maar 1 druppel per keer krijgt, en geloof me: dat is meer dan genoeg. Je kan het volop uitsmeren waardoor je gaat shinen als een malle.

Drops of Glow

Ik testte de Drops of Glow als highlighter op m’n jukbeenderen, in mijn binnenste ooghoeken en op de cupidoboog op m’n bovenlip. Je hebt echt maar een heel klein beetje nodig om mooi te glanzen.

Drops of Glow bestaat in deze illuminating variant, maar je hebt ook shade adjusting drops in een lichte en een donkere tint.

Drops of Glow ligt nu in de winkels en kost € 16 voor een potje van 15ml. Gezien je 1 druppel per keer nodig hebt (en ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik draag niet dagelijks highlighter naar kantoor) kan je hier heel lang mee doen.

Instamatte

Instamatte is een geweldig matterende primer. De tube Instamatte matteert een huid zonder make-up, maakt een glanzende lipstick mat of kan als basis onder een foundation gedragen worden. Ik nam de proef op de som en bracht de matte substantie aan op m’n meest glimmende zones: m’n neus en wangen. Zeker met een beetje warmte en een wijntje of 2 begin ik binnen no-time te glanzen. In a bad way, niet alsof je een subtiele highlighter op hebt.

Instamatte

Instamatte is geschikt voor alle huidtypen en huidskleuren, want de substantie is kleurloos. Ik gebruikte het ook als mat-maker voor mijn roze lipstick. Hier was ik zeer van gecharmeerd! Helaas verlengde het niet de houdbaarheid van de lipstick. Dat had ik stiekem toch wel een beetje gehoopt 😀 Maar het matte effect was erg mooi en nog belangrijker: ik had geen glimneus aan het eind van de avond! Terwijl ik toch wel een paar lelijke opvliegers heb gehad 😉

Instamatte

Instamatte

Instamatte komt in een tube van 10ml en kost € 15.

Make-up setting spray

Maar die glimneus die er niet was, kan ook heel goed te maken hebben met de setting spray. Deze vegan setting spray van The Body Shop fixeert je make-up zonder dat het wordt aangetast. De spray bevat aloe vera en is daardoor geschikt voor de gevoelige huid. Ik moet eerlijk zeggen: er komt wel een beetje veel uit de spray. Ik was een andere fixating spray gewend die heel subtiel sprayt, en toen ik deze sprayde (2x, want dat doe ik altijd) was m’n gezicht goed nat en moest ik wel even deppen met een keukenpapiertje. Dus of m’n make-up 100% intact gebleven is… I’m not sure 😉

Het is verstandiger om van een flinke afstand te sprayen en maar 1 spraytje per keer te doen. Better safe than sorry!

The Body Shop Make-up setting spray

De make-up setting spray komt in een flacon van 60ml en is € 11.

Alle producten van The Body Shop zijn cruelty free, 100% vegetarisch, bevatten geen karmijn, petrolatum, minerale oliën en gluten. Ik vind het altijd een fijne winkel en ze verrassen keer op keer met nieuwe producten. Ik ben vooral over de Drops of Glow en de Instamatte erg enthousiast!

Ook ontving ik nog 2 foundation en een brush in dit pakketje, maar hier komt binnenkort nog een aparte review over online.

Wat is jouw favoriete product van The Body Shop?

Deze producten heb ik gekregen.