Nou, dat waren alle ingrediënten voor dit recept. Geintje natuurlijk, maar het scheelt niet veel. Maar het hoeft ook niet altijd lastig te zijn, toch?! Als je thuis komt na een lange dag werken en een fietstochtje en je barst van de honger, wil je natuurlijk zo snel mogelijk wat eten. Geen lange kip-in-oven sessies: food, now! Mijn go-to recept is een wrap met van alles erop en eraan. Geïnspireerd door het Skinny Six-kookboek van Chickslovefood maakte ik deze smeuïge gezonde wrap.

Wat heb je nodig voor de wrap met avocado?

Voor 1 persoon:

  • 2 wraps
  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • een halve avocado (ongeveer 90 gram)
  • 2 theelepels creme fraîche light
  • scheutje citroensap
  • peper en zout
  • chilipoeder

Wrap met avocado en kip

Hoe maak je het?

Dit wordt een hele verrassende zin: verwarm de wraps. Ik doe altijd 30 seconden in de magnetron. Snijd de avocado in 2en en snijd de helft ook weer in een gelijk aantal reepjes. Mix de creme fraîche met de citroensap, peper en zout. Beleg je wrap met de avocado en de creme fraîche en laat erna de kipreepjes erop vallen. Rooster je pijnboompitjes kort (maar dan ook echt kort! Want dat kan zoooo stinken!) en sprenkel ze eroverheen. Top het af met het chilipoeder en je kan al aan tafel!

Wat is jouw favo wrap-recept?