Selecteer een pagina

SIMPEL RECEPT | Wrap met avocado en gerookte kip

01 augustus 2017

Nou, dat waren alle ingrediënten voor dit recept. Geintje natuurlijk, maar het scheelt niet veel. Maar het hoeft ook niet altijd lastig te zijn, toch?! Als je thuis komt na een lange dag werken en een fietstochtje en je barst van de honger, wil je natuurlijk zo snel mogelijk wat eten. Geen lange kip-in-oven sessies: food, now! Mijn go-to recept is een wrap met van alles erop en eraan. Geïnspireerd door het Skinny Six-kookboek van Chickslovefood maakte ik deze smeuïge gezonde wrap.

Wat heb je nodig voor de wrap met avocado?

Voor 1 persoon:

  • 2 wraps
  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • een halve avocado (ongeveer 90 gram)
  • 2 theelepels creme fraîche light
  • scheutje citroensap
  • peper en zout
  • chilipoeder

Wrap met avocado en kip

Hoe maak je het?

Dit wordt een hele verrassende zin: verwarm de wraps. Ik doe altijd 30 seconden in de magnetron. Snijd de avocado in 2en en snijd de helft ook weer in een gelijk aantal reepjes. Mix de creme fraîche met de citroensap, peper en zout. Beleg je wrap met de avocado en de creme fraîche en laat erna de kipreepjes erop vallen. Rooster je pijnboompitjes kort (maar dan ook echt kort! Want dat kan zoooo stinken!) en sprenkel ze eroverheen. Top het af met het chilipoeder en je kan al aan tafel!

Wat is jouw favo wrap-recept?

 

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...