Afgelopen donderdag bezocht ik de eerste ZOOmeravond in Diergaarde Blijdorp. Tijdens de ZOOmeravonden is de dierentuin open tot half 10, bij wijze van hoge uitzondering! Op deze avonden krijg je allerlei kijkjes achter de schermen bij bijvoorbeeld het Oceanium en kan je speciale shows bijwonen. Vet leuk dus! Enne: ‘s avonds naar de diertjes kijken is natuurlijk veel leuker dan overdag, want het voelt speciaal om ze na hun bedtijd te bezoeken 🙂

Ik ging samen met Lesley vol goede moed de dierentuin in en al vrij snel belandden we in het voedselmagazijn. We snackten wat friet, frikadellen en ijs en gingen verder langs allerlei dierenverblijven, Amazonica en de Rivierahal. Ik kom al mijn hele leven in Blijdorp en elke keer als ik er kom, is er wel wat bijgemaakt of verbouwd en dat is zo tof! In de Rivierahal was ik nog niet geweest (schande!) en we kozen deze plek uit om beide outfitjes te shooten. Lesley had die dag bekend gemaakt dat ze zwanger is, dus we maakten wat cliché buikfoto’s: echt te leuk om te doen!

We bekeken het Oceanium van bovenaf en eindigden in de haaienzaal. Wist je dat je daar kan trouwen? Hoe bijzonder is dat! Uiteraard moesten we ook nog wel even door het Oceanium zelf – dat blijft toch ook tof. Dory, Nemo, dikke haaien en lachende roggen: ik vind het elke keer weer machtig mooi.

Meer weten over de ZOOmeravond? Check de site van Blijdorp.

Wil je weten hoe de avond verder was? Check het korte filmpje wat ik daar maakte.