Met enige regelmaat doe ik wel eens iets. Jemig Margo, wat een flut inleiding.

Rotterdam is helemaal mijn stad en is momenteel booming in de Times, de Lonely Planet en nog veel meer lijstjessites. Op mijn wandeling naar huis zie ik steeds meer toeristen op de Erasmusbrug. Je wijst ze de weg, je maakt eens een foto met de Aïda op de achtergrond, maar wat ik eigenlijk écht moet doen is ze vertellen waar ze naartoe moeten in de stad. En hier ga ik daarmee beginnen! 😀 Ik trap hier af met een tof 3-weeks initiatief op de parkeergarage tussen de Westblaak en de Witte de With in: het DÂK!

De Costa del Roffa, zoals ze zelf zeggen. Ik word niet goed van dat dakje op de a, want ik toets hem elke keer verkeerd, maar hier gaan we: DÂK is een stadspark op serieuze hoogte. Midden in de stad is een heus park verrezen met een prachtig uitzicht over de stad. Hey, niet om op te scheppen maar ik heb thuis natuurlijk al schitterend uitzicht – maar nu bekijk ik het eens vanaf de andere kant!

DÂK

DÂK

Social bbq

Wat natuurlijk ideaal is, is de mogelijkheid om je eigen bbq te bedienen. Er staan een aantal opgewarmde bbqs, die je mag gebruiken wanneer je wil. Je kan op het DÂK bbq pakketten kopen, maar ook je eigen proviand meenemen! Dit deden wij natuurlijk. We kochten 2 salades, een beetje kip en burgers en natuurlijk brood met dippies. We kozen een plekkie op de roze bank en het grote chillen kon beginnen!

DÂK

Je kan op het DÂK allemaal geinige dingen doen. Er liggen her en der hoelahoeps zodat je even je skills kan showen, zoals deze man hieronder (even wat censuur i.v.m. portretrecht). Je kan boter, kaas & eieren spelen met cactussen en limonade (zie hierboven) – uiteraard deden we een potje en uiteraard bleef het gelijkspel. Beide slim, yes!

DÂK

DÂK

Prachtige borden die je aanmoedigen om te recyclen – ik hou van dit sfeertje!

Even op een roze bank poseren!

Optredens op het DÂK

DÂK is geopend van woensdag tot en met zondag en elke avond is er wel iets leuks te beleven. Verschillende DJ’s betreden regelmatig het podium zodat er een variatie van salsa-avonden, dikke feestjes en de cha-cha-cha dansen ontstaat. Wij waren er op een vrij rustige (en regenachtige) woensdag, maar ik hoorde al diverse geluiden dat het in het weekend helemaal te gek is. Als de zon binnenkort schijnt in het weekend, ga ik met liefde nog een keer die trappen op.

 

Je moet even wat trapjes op om boven te komen, maar onderweg word je al leuk aangemoedigd. Ik verklap niks, ga maar er kijken 🙂 Entree is € 2 (behalve op zondag) en je kan ook direct muntjes halen bij de kassa. Voor meer info check je de website van DÂK!

Tot de volgende Rotterdam post!