Vroeger had ik een lichte verslaving ontwikkeld voor neusstrips. De beste waren van Essence (het Kruidvat huismerk) maar die waren zomaar verdwenen uit de schappen. Ik vond die van Nivea ook zeker niet verkeerd, echter vond ik die wel te prijzig in mijn skirre studententijd. Ik probeerde nog wat van een 1 of ander Action merk, maar die had ik beter nooit kunnen proberen. Er is niks zo onbevredigends als een neusstrip van je poezelige neus trekken en zien dat er niks opzit. Niks! Ho es, daar doen we het niet voor. Poriën moeten leeg getrokken worden, ik wil die fascinerende puntjes als vliegen op een plakstrip zien zitten! Om mijn verslaving een nieuw leven in te blazen probeerde ik de Bioré neusstrips met houtskool uit.

Houtskool, het winnende ingrediënt

Houtskool in beauty producten zou de werking hebben om zuiverend te zijn. Houtskool heeft een magneetwerking en trekt daardoor het vuil uit, in dit geval, je neusje. Ik schreef al eens een review over de Konjac sponge, die in principe dezelfde werking heeft. Omdat alle dirt zich hecht aan de actieve kool, kan je na het wassen/reinigen met een product met dit ingrediënt er zeker van zijn dat de viezigheid wegspoelt. Wil je meer info over actieve kool in beautyproducten? Check dan dit artikel van Serena eens, zij legt alles op haar bekende duidelijke manier uit.

Bioré neusstrips met houtskool

Bioré neusstrips

Bioré heeft in alle producten houtskool of zuiveringssoda verwerkt. Zo uiteraard ook in de neusstrips! De strips zijn zwart, evenals de verpakking (die ik minder sexy vind, maar goed – het matcht wel weer bij het concept). Ik ben vrij enthousiast over de Bioré neusstrips. Wat ik vooral een pluspunt vind is het feit dat ze mijn neus gladder maken. Als ik een tijdje niet m’n neus grondig reinigde, gingen de mee-eters een beetje vervelend doen en zag je ze goed zitten. Vooral op m’n neusvleugels! De strips van Bioré halen het vuil weg en zorgen dus voor een gladde neus.

Bioré neusstrips met houtskool

Er zitten 6 strips in een pakje en je betaalt er zo rond de € 8 voor. Wanneer je elke week je neus reinigt en je er dus 6 weken mee doet, is het een prima prijs.

Hoe reinig jij het liefst je poriën?