Welkom bij deze zomerse serie! Wedding season has officially opened en het is tijd voor mooie jurkjes en fancy accessoires! We trappen deze serie “plussize bruiloft outfit” af met een prachtige kanten roze jurk. Dit is mijn eerste echte chique jurk en ik ben er zo blij mee! Ik voelde me een hele mevrouw toen ik deze kanten jurk vorige week droeg naar een bruiloft.

Het leuke van bloggen blijft toch echt het samenwerken met de mooiste merken en shops. Ik ben dol op de samenwerkingen die ik al heb, maar wanneer een nieuw merk me benadert krijg ik toch telkens weer vlinders in m’n buik. Deze jurk mocht ik uitzoeken van Belloya – een plussize shop met – echt – zulke mooie items! Met gepaste trots presenteer ik jullie dan ook deze droom van een jurk.

plussize bruiloft outfit

plussize bruiloft outfit

Belloya jurk

De jurk is van een stretchy kant en heeft een goed ‘dekkende’ onderjurk. Deze onderjurk is een klein tintje donkerder koraalroze, waardoor het lichte kant perfect uit komt. De mouwtjes zijn enkel van kant, wat de jurk gelijk weer luchtig maakt. De bruiloft waarnaar ik hem droeg was op 1 van de warmste dagen van het jaar (tot nu toe!). Het was 27 graden en op een industriële binnenlocatie. Yes, warm! Gelukkig mochten we ook gebruik maken van het terras. Ik droeg de jurk met blote benen, maar een panty had ook prima gekund.

Belloya

Ik heb lang getwijfeld over de schoenen bij deze outfit. Op de bruiloft zelf droeg ik namelijk ballerina’s in dezelfde kleur als het tasje. Later op de avond werden dat slippers, die klaarstonden voor alle dames. Leuk detail & erg comfortabel! Maar ook een paar zachtroze pumps hadden goed bij deze jurk gepast. Uiteindelijk ging ik voor mijn zomerse sandaaltjes. Toch iets netter dan slippers 😉

plussize bruiloft outfit

plussize bruiloft outfit

Heerlijk, die Hollandse wind 😉 doet de leukste dingen met je haar! De jurk heeft een leuk detail bovenop de rug.

plussize bruiloft outfit

De Belloya jurk is in meerdere kleuren in het assortiment te vinden. Hij is er ook in chic navy, olijfgroen of grijs. Kanten jurkjes doen het altijd goed op bruiloften, en zeker in de zomer!

Belloya heeft sinds kort ook heel veel andere mooie jurken toegevoegd aan hun collectie. Leuke polkadot vrijetijdsjurkjes of nette jurkjes met print voor naar kantoor, keus genoeg! Maar ook hun roze lange blazer krijg ik niet meer uit m’n hoofd…

Maar wat droeg ik onder deze jurk?

Want natuurlijk heb ik ook last van de beruchte chub rub! Je hebt vast wel een klein beetje zwart onder de jurk uit zien piepen. No shame in this one, want heel veel vrouwen dragen broekjes onder hun jurken. Comfort gaat boven alles! Ik kies altijd het liefst voor een korte legging. Ik kocht er laatst 1 op sokkenmarkt.nl, maar ik heb ook nog een ietwat comfortabelere van H&M die ik zelf afknipte 😉 Een andere optie zijn natuurlijk ook de bandelettes! Maar dit vind ik iets minder comfy.

Over 2 weken kan je weer een nieuw deel verwachten in deze “plussize bruiloft outfit” serie! Heb je nog een outfit die je graag zou willen zien? Laat het me weten in de comments!

Wat draag jij het liefst naar een bruiloft?

Jurk: Belloya (gekregen) • Sandaaltjes: Forever21 • Clutch: H&M • Choker: Primark • Oorbellen: Swarovski