MIS & MATCH: Drogisterij dagcrème

11 juni 2017

Een tijdje geleden had ik de dagcrème van Kruidvat Originals gekocht een mooie review over te schrijven. Ik kocht 4 producten uit deze lijn: de dag- en nachtcrème, de huidolie en het rozenwater. Omdat mijn huidige Etos crème bijna op was, en ik van variatie hou, wilde ik gaan kijken of deze Kruidvat crème iets was. De ene kwam veel beter uit de bus dan de ander! Benieuwd welke drogisterij dagcrème ik het beste vond?

Mijn crème geschiedenis

Mijn huid is altijd aan verandering onderhevig. Of het nu door hormonen komt, het weer, puistjes, droge plekken: het is altijd zoeken naar de beste producten en de beste verzorgingsroutine. Smeren heb ik altijd wel gedaan. Vroeger wel wat slechter (ik vond nachtcrème echt volledig onnodig, little did I know) maar tegenwoordig ben ik trouw. Ik merk ook, naarmate ik ouder word, mijn huid meer nodig heeft. Ze is snel geïrriteerd, snel droog, en toen ik de pil niet slikte ook snel onzuiver. Ik ben van merken zoals Nivea naar Essence naar Chanel en weer terug naar budgetproducten gegaan. De laatste tijd is mijn huid on top of her game en dat is te danken aan 1 van deze producten!

De mis

Och, wat vond ik dit jammer. Ik kocht deze namelijk om zijn leuke verpakking en de beloofde werking – maar de producten van Kruidvat Originals drogen mijn huid echt volledig uit. Nou ja, volledig… ik loop er niet bij met een gezicht als een afbladderende deur, maar ik had echt wel een aantal hardnekkige droge plekken op mijn voorheen zo gladde gezicht. Ik merkte het al eerder bij de nachtcrème – mijn wangen begonnen te prikken bij het opdoen. Ooit heb ik gelezen dat wanneer een product prikt op je huid, het echt geen match is. Ik besloot het wel echt even de kans te geven: misschien lag het wel aan iets anders, en niet per se aan de crème. Maar wat later begon ook het rozenwater te prikken bij gebruik. En toen ik afgelopen week deze dagcrème droeg naar werk en ik om 9 uur al een gezicht had als een uitgedroogde woestijn, wist ik het zeker: deze crème is niks voor mij.

Drogisterij dagcreme

De match

Naar aanleiding van een artikel van Tutje kocht ik deze lijn in de aanbieding: de Phyto Lifting producten van Etos eigen merk. 2+2 gratis was de deal, dus ik kocht beide crèmes, een serum en oogcrème. Voor een oogcrème en serum heb ik niet genoeg discipline (ik ben ze ook alweer kwijt denk ik) maar van de dag-variant was ik eigenlijk gelijk fan. Een dikke substantie die goed voedt – zo voelde het gelijk. Ik had eigenlijk gedacht dat ik het in de zomer niet nodig zou hebben, en ik over kon stappen naar een luchtigere crème, maar doordat m’n huid zo droog was door Kruidvat heb ik deze nog steeds nodig. Na een week volop smeren is het weer zo goed als hersteld. ‘s Ochtends gelijk na het douchen en ‘s avonds zodra ik thuiskwam en ik m’n make-up verwijderd had. Ik ben nu weer glad en gemoisturized, allemaal dankzij de Phyto Lifting lijn. Echt een toppertje van een drogisterij dagcrème!

Wat is jouw favo smeersel?

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Nee, ik ben zeker niet de eerste die hier last van heeft & een blog over schrijft en ik zal ook zeker niet de laatste zijn! Maar sinds ik zwanger ben, heb ik een hoop DM's gehad met vragen voor tips. En omdat elk lichaam ander werkt en iedereen baat heeft bij...