Vroeger niet, vroeger had ik niet zoveel met thee. Ja, lekker af en toe in een restaurant, na het eten een kopje jasmijnthee. Of iets groens. Ik begin de dag altijd met koffie, maar erna stap ik over op thee en ik stop pas met theedrinken als ik naar huis ga. Ik drink het liefst kruidenthee, lekker pittig en niet te bitter. De laatste tijd ben ik helemaal into venkel, maar chai en kamille gaan er ook altijd in. Ik kreeg van Nicole van Nicole’s Choice enorm veel zakjes met haar verse thee opgestuurd. Dit was echt een genot om te testen!

Het is echt leuk om elke keer een nieuw zakje open te maken en een nieuwe smaak te leren kennen. De verse theetjes van Nicole bevatten geen toegevoegde suikers of aroma’s. Dat vind ik een erg prettig idee! Nicole heeft een webshop met verse theeën en DIY-bakmixen. Deze bevatten allemaal geen rommel, omdat ze ze zelf samenstelt! Ze verkoopt ook ontbijtgranen en leuke cadeaupakketten: allemaal gezond en origineel.

Ik koos zelf Spice Me Up, Refreshing Boost en Dream Tea. Maar Nicole deed er zelf ook nog veel meer bij! Ik zal eerlijk zijn: ik heb nog steeds niet alle thee van Nicole geproefd. As we speak heb ik een pot Holiday Glow voor me staan. Dit is een heerlijke kruidige zwarte Ceylon thee. De mix bevat onder andere jeneverbes en kaneel. Deze verse ingrediënten zie je op de foto hierboven!

verse thee

Spice me up is zeker weten mijn favoriete thee van Nicole. Spice me up is een Ayurvedische variant met gember, lemongrass, zoethout, citrusschil, pepermunt en zwarte peper. Ik vind dit stuk voor stuk heerlijke ingrediënten waar ik altijd een boost van krijg. Lekker pittig, daar hou ik van.

Refreshing boost is een milde thee met een zachte kamille smaak. Ik vind een kamille theetje heerlijk in de avond. Hier zit ook citroengras in, wat ervoor zorgt dat de thee iets frisser wordt.

Een andere aangename verrassing vond ik in Royal Berry. Hij wordt omschreven als een ‘champagne-achtige thee met lemongrass en cassis”. Schijnbaar heb ik een onbewuste voorkeur voor lemongrass 😉 De smaakcombinatie was nieuw voor mij: ik vond hem heerlijk zacht maar ook lekker zoet.

Nicole verkoopt proefzakjes, voor wanneer je je definitieve keuze nog niet kan maken. Als je na het proeven zeker van je zaak bent, kan je een echte Weckpot bij haar aanschaffen, die ze zelf voor je vult met jouw favoriete thee.

Ik zet graag een pot, maar wanneer je maar 1 mok per keer wil drinken kan je ook nog accessoires zoals thee-eieren of filterzakjes in de webshop aanschaffen.

Wat is jouw favoriete theesmaak?