Lief blog,

Heb ik wel eens verteld over die tijd dat ik heel veel berichtjes kreeg van een man die een trui van me wilde kopen? Jij denkt nu: dit begint al freaky en ja, dat was het ook. Deze meneer stuurde me via Facebook meerdere keren per maand berichtjes. Ik krijg wel vaker freaks in m’n inbox (vooral op Instagram) dus ik lachte erom en reageerde niet.

Hij had van mij ooit een blog gelezen over de roze velvet trui en wilde deze trui koste wat kost hebben. In gebrekkig Engels (hij bleek Duits) stuurde hij me meermaals de vraag of hij de trui mocht hebben. ย Hij stuurde ook foto’s van mezelf mee, voor het geval ik niet zou weten over welke trui het ging. Alsof ik 10 fluwelen roze truien in m’n kast heb hangen. Wishfull thinking, maar helaas niet waar.

Hij bleef maar sturen. Hij wilde er 100, 150 euro voor betalen. Op een gegeven moment dacht ik: fuck it, hij houdt toch niet op, ik reageer gewoon. Ik zei is goed, waar woon je, dan kan ik verzendkosten berekenen. Duitsland dus, goh, dat had ik nog niet door. Met DHL berekende ik dat het 10 euro verzending was. Ik zei tegen hem: “Doe maar 120 euro” en hij ging akkoord. Wat een malloot. Ik stuurde hem een betaalverzoek via PayPal en toen begon het sputteren.

Alsof hij opeens dacht: ojee nu wordt het echt, nu moet ik m’n portemonnee trekken. Ja vriend, you can have your cake and eat it too maar het kost je wel wat. Ik wist toch al dat het niks ging worden. Zou hij betalen, zou het makkelijk verdiend zijn. Maar ik gokte er al op dat hij het toch niet zou doen. Hij vroeg of hij de 14de mocht betalen. Prima, zei ik. Het was op dat moment de 2de van de maand. Hij wilde ook nog wat meer foto’s zien, om naar de stof te kijken. Ik rolde nog maar eens met m’n ogen.

Ik vertelde het verhaal schaterlachend aan mijn vriend en hij, eeuwig achterdochtig jegens de buitenwereld, googelde de naam van mijn Duitse freund. Deze meneer bleek op meer fashionblogs berichtjes achter te laten. Herr Engnek verzamelde blijkbaar fluwelen kledingstukken die al door vrouwen gedragen waren. Hij reageerde (ook op stalkerige wijze) bij een ander meisje die een dun jurkje over een shirtje droeg, een afgrijselijke trend die we vorig jaar veel zagen. Bij het Googlen van zijn adres kwamen we erachter dat hij in een mansion woont, ergens in het Ruhrgebied. Wat is zijnย deal?ย Is hij een fluweelverslaafde die in een kelder poppen aankleedt met gedragen kledingstukken? Zien we hem binnenkort terug op TLC met het programma “My crazy addiction” of heeft hij zich ondertussen verdronken in allerlei fluwelen jurkjes?

Nou ja, daar zullen we nooit achterkomen. Velvetfreak@hotmail.com verwijderde kort na ons gesprek zijn Facebook account. Ik heb hem nog een boos berichtje gestuurd, subtiel als ik altijd ben. Mocht iemand nog interesse hebben in de trui: je mag hem ook hebben voor een tientje. Ik pas hem niet meer en de man met het stokstaartje als profielfoto is van de aardbodem verdwenen.