Dips voor de bbq

3 lekkere dips voor bij de bbq

Ik weet niet wat jij doet deze week, maar hier gaat sowieso wel een keertje de barbecue aan! We hebben een prachtig voorjaar en hoewel het af en toe misschien een beetje té warm is voor ons Hollanders, kleven er ook zoveel voordelen aan dit weer. Zoals lekker varen op een meer, plas of rivier; of zwemmen in de zee, barbecuen met vrienden onder het genot van een roseetje. Dat laatste doen wij maar al te graag en ik heb een paar dips voor bij de bbq die ik maak die altijd punten scoren!

Een frisse tzatziki

Frisse tzatziki

Wat heb je nodig?

  • magere Franse kwark
  • tzatziki kruiden
  • komkommer in stukjes
  • een teen knoflook
  • mayonaise
  • citroensap

Meng 250 gram kwark met ongeveer 3 eetlepels mayonaise. Spuit er een scheutje citroensap bij. Meng ongeveer een eetlepel tzatziki kruiden door je mengsel heen. Snijd de komkommer in kleine stukjes en pers er nog een teentje knoflook doorheen. Tadaa! Je bent al ready to go met een frisse dip. Als je deze kruiden niet hebt, kan je deze dip ook prima zonder maken: de Griekse smaak is sowieso aanwezig!

Een pittige feta dip

Feta dip

Wat heb je nodig?

  • een hele plak feta kaas
  • 1 zoete puntpaprika
  • snufje peper en zout
  • een teen knoflook
  • een paar blaadjes basilicum
  • een staafmixer

Snijd de puntpaprika en stukjes en rooster deze in een beetje olie in de koekenpan. Laat het erna even afkoelen en voeg het bij de feta in een kom. Pers er een teen knoflook over uit en voeg het peper en zout toe, net als de blaadjes. Mix het met de staafmixer tot een gladde massa en je bent alweer klaar om te snoepen. Heerlijk op een Turks broodje!

Een smeuïge chili-yoghurtdip

Chili-yoghurt dip

Wat heb je nodig?

  • 100 gram magere yoghurt
  • 4 eetlepels yogo-naise
  • 3 eetlepels chilisaus
  • een scheutje citroensap
  • 1 bosui

Snijd de bosui in kleine stukjes. Meng alle vloeibare ingrediënten tot 1 smeuïge massa en voeg de bosui toe. Makkelijker kan niet 😀

Wat is jouw favo smeersel voor bij de bbq?

8 Comments

  1. Oeehh, ze klinken allemaal heerlijk! Tzatziki maak ik ook regelmatig zelf (zo lekker, makkelijk en snel in de zomer als maaltijd na een dag werken met een wrapje, kip en sla!). De andere twee ga ik snel eens uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *