Selecteer een pagina

3 lekkere dips voor bij de bbq

21 juni 2017

Ik weet niet wat jij doet deze week, maar hier gaat sowieso wel een keertje de barbecue aan! We hebben een prachtig voorjaar en hoewel het af en toe misschien een beetje té warm is voor ons Hollanders, kleven er ook zoveel voordelen aan dit weer. Zoals lekker varen op een meer, plas of rivier; of zwemmen in de zee, barbecuen met vrienden onder het genot van een roseetje. Dat laatste doen wij maar al te graag en ik heb een paar dips voor bij de bbq die ik maak die altijd punten scoren!

Een frisse tzatziki

Frisse tzatziki

Wat heb je nodig?

 • magere Franse kwark
 • tzatziki kruiden
 • komkommer in stukjes
 • een teen knoflook
 • mayonaise
 • citroensap

Meng 250 gram kwark met ongeveer 3 eetlepels mayonaise. Spuit er een scheutje citroensap bij. Meng ongeveer een eetlepel tzatziki kruiden door je mengsel heen. Snijd de komkommer in kleine stukjes en pers er nog een teentje knoflook doorheen. Tadaa! Je bent al ready to go met een frisse dip. Als je deze kruiden niet hebt, kan je deze dip ook prima zonder maken: de Griekse smaak is sowieso aanwezig!

Een pittige feta dip

Feta dip

Wat heb je nodig?

 • een hele plak feta kaas
 • 1 zoete puntpaprika
 • snufje peper en zout
 • een teen knoflook
 • een paar blaadjes basilicum
 • een staafmixer

Snijd de puntpaprika en stukjes en rooster deze in een beetje olie in de koekenpan. Laat het erna even afkoelen en voeg het bij de feta in een kom. Pers er een teen knoflook over uit en voeg het peper en zout toe, net als de blaadjes. Mix het met de staafmixer tot een gladde massa en je bent alweer klaar om te snoepen. Heerlijk op een Turks broodje!

Een smeuïge chili-yoghurtdip

Chili-yoghurt dip

Wat heb je nodig?

 • 100 gram magere yoghurt
 • 4 eetlepels yogo-naise
 • 3 eetlepels chilisaus
 • een scheutje citroensap
 • 1 bosui

Snijd de bosui in kleine stukjes. Meng alle vloeibare ingrediënten tot 1 smeuïge massa en voeg de bosui toe. Makkelijker kan niet 😀

Wat is jouw favo smeersel voor bij de bbq?

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...