Selecteer een pagina

Weight Watchers proof recept: pita kip kebab met healthy knoflooksaus

10 mei 2017

Ik eet graag makkelijk, en gezond. En ik varieer graag, maar soms heb je van die winning teams die regelmatig terugkomen. Het dipsausje in dit recept is er daar 1 van, maar sowieso zijn pita’s met kip niet te versmaden! Vandaag een simpel receptje hiervan, wat perfect binnen mijn Weight Watchers programma past.

Ik verklap je in deze post mijn favoriete vervanger in de keuken. Verder moet ik je melden dat dit recept echt rete-makkelijk én lekker is!

pita kip kebab

Wat heb je nodig?

  • Een pakje pita’s (ik neem er altijd 1, de rest is voor m’n vriend)
  • kipreepjes met kebab kruiden
  • gemengde sla
  • komkommer
  • magere zure kwark
  • tzatziki kruiden
  • citroensap
  • eventueel knoflook

Hoe maak je de pita kip kebab?

Rooster de pita’s in je broodrooster (lifehack!). In de tussentijd bak je de kip lekker mals en gaar. Ik koop regelmatig de gemarineerde kipreepjes bij de AH, maar je kan ze ook zelf kruiden als je kebab kruiden in je bezit hebt.

Knoflooksaus van kwark

Schep een aantal eetlepels kwark in een bakje en voeg hier tzatziki kruiden aan toe. Voeg er een scheutje citroensap bij en doe hetzelfde met een scheutje water. Niet teveel, anders wordt de saus te dun. Vervolgens kan je de boel mengen tot een gladde massa. Snijd wat stukjes komkommer in kleine blokjes en voeg ze bij dit sausje. Pers nog wat knoflook als je een liefhebber bent van een pittig sausje.

Kwark is mijn favoriete vervanger voor allerlei vette ingrediënten in de keuken, zoals mayonaise, creme fraîche, kookroom etc. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de smaak van het gerecht, maar ik heb gemerkt dat je kwark voor veel dingen kan inzetten en naar veel dingen kan laten smaken. Kwark for life, woohooo!

En tja, wat doe je verder met een pita? Lekker vullen met vlees, sla en saus, en u kunt smakelijk dineren!

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...