Ik eet graag makkelijk, en gezond. En ik varieer graag, maar soms heb je van die winning teams die regelmatig terugkomen. Het dipsausje in dit recept is er daar 1 van, maar sowieso zijn pita’s met kip niet te versmaden! Vandaag een simpel receptje hiervan, wat perfect binnen mijn Weight Watchers programma past.

Ik verklap je in deze post mijn favoriete vervanger in de keuken. Verder moet ik je melden dat dit recept echt rete-makkelijk én lekker is!

pita kip kebab

Wat heb je nodig?

  • Een pakje pita’s (ik neem er altijd 1, de rest is voor m’n vriend)
  • kipreepjes met kebab kruiden
  • gemengde sla
  • komkommer
  • magere zure kwark
  • tzatziki kruiden
  • citroensap
  • eventueel knoflook

Hoe maak je de pita kip kebab?

Rooster de pita’s in je broodrooster (lifehack!). In de tussentijd bak je de kip lekker mals en gaar. Ik koop regelmatig de gemarineerde kipreepjes bij de AH, maar je kan ze ook zelf kruiden als je kebab kruiden in je bezit hebt.

Knoflooksaus van kwark

Schep een aantal eetlepels kwark in een bakje en voeg hier tzatziki kruiden aan toe. Voeg er een scheutje citroensap bij en doe hetzelfde met een scheutje water. Niet teveel, anders wordt de saus te dun. Vervolgens kan je de boel mengen tot een gladde massa. Snijd wat stukjes komkommer in kleine blokjes en voeg ze bij dit sausje. Pers nog wat knoflook als je een liefhebber bent van een pittig sausje.

Kwark is mijn favoriete vervanger voor allerlei vette ingrediënten in de keuken, zoals mayonaise, creme fraîche, kookroom etc. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de smaak van het gerecht, maar ik heb gemerkt dat je kwark voor veel dingen kan inzetten en naar veel dingen kan laten smaken. Kwark for life, woohooo!

En tja, wat doe je verder met een pita? Lekker vullen met vlees, sla en saus, en u kunt smakelijk dineren!