Ik geef toe! Ik ga te weinig lunchen op m’n eigen Kaap. Laatst ging ik al lunchen bij Lilth, maar ook Posse heb ik afgelopen maand bezocht! Kadebar Posse in de Fenix Loods is een vintage walhalla in de Fenix Food Factory op Katendrecht. In 2015, voordat m’n vriend en ik ook maar nadachten over een huis kopen op de Kaap, lunchten we hier al eens. Toen zaten we alleen op het terras, maar binnen is het huge en vol met retro schatten.

Kadebar & Espressobar Posse is een winkel, een restaurant, een art gallery en een espressobar in 1. Wanneer je vanaf de Rijnhavenbrug (aka Hoerenloper) Katendrecht oploopt, zit Posse gelijk aan je rechterhand. Het terras tegenover kantine Walhalla, waar ‘s avonds het vuurtje brandt in de korf, is maar een kleine weerspiegeling van de binnenkant. Unieke vintage items sieren het terras, inclusief oldtimer.

Posse in de Fenix Loods

Binnen is het, onverwacht, heel groot. Ik was aangenaam verrast! Achterin vonden m’n lunchdate en ik een tafeltje. Hoewel het druk was, werden we snel geholpen door een aardige jongen in een gestreept shirt: het Posse tenue.

Op mijn aanraden bestelden we beiden de kippendij sate, die komt met een flinke groene salade en stokbrood met gesmolten kruidenboter. Een perfecte portie, heerlijke malse kip en erbij een licht wit wijntje.

Posse is een supertoffe hotspot en hoewel ik gruwel van het woord, is het toch echt zo. Ondanks de enorme industriΓ«le ruimte is het niet rumoerig, en de vintage schatten zorgen ervoor dat je niet uitgekeken raakt. Mocht je na het bezoeken van deze kadebar nog niet genoeg hebben van de Fenix loods, kan je altijd even de Food Factory in om lokale producten te proeven of mee te nemen.

Posse in de Fenix Loods

Je ziet het: aan gave items geen gebrek. Op elke centimeter vind je wel weer een nieuw bizar ding: er hangen/staan overal fietsen, er is bijzondere kunst aan de muren te vinden en ook mannequins zijn wonderlijk genoeg aanwezig in dit aparte restaurant.

You go girl!

En wat vind je van deze bijzondere pop-up dj-bar? Lekker plaatjes draaien op retro platenspelers, super cool.

Het enige nadeel? We zaten vlakbij het toilet waar af en toe bepaalde walmen onze kant op kwamen waaien… geloof me, als je sate eet, wil je dat soort dingen niet ruiken.

Verder is Posse een toffe hippe plek waar je zeker eens moet gaan eten!