Een maandje geleden was ik op uitnodiging naar Thermen Bussloo afgereisd om daar te genieten van een heerlijke sauna dag. Ik kende Thermen Bussloo al, ik was er al 2 keer eerder geweest toen ik in de buurt een weekendje weg was. Het is een flink stuk rijden voor mij naar de sauna, maar voor Thermen Bussloo heb ik het graag over. Het is een prachtige grote sauna, waar een prettige vibe hangt en een alles goed verzorgd is. Na een paar uurtjes genieten in de verschillende sauna’s, bubbelbaden en het grote zwembad werd het tijd voor de rasulbehandeling.

Hoewel ik gek ben op massages, vond ik voor de verandering de rasulbehandeling ook interessant. De rasulbehandeling is gebaseerd op rituelen uit het Midden-Oosten en werd in Thermen Bussloo geleid door Ines, een superaardige meid die alles goed uitlegde en duidelijk wist waar ze over sprak. Een rasulbehandeling onderga je met maximaal 6 personen. Ik was er met mijn vriendin en 3 andere vrouwen.

Ines gaf uitleg over de behandeling maakte vervolgens als eerste de scrub van fijn zout met Marokkaanse arganolie. Ze legde hierbij uit dat ze nu de zomer eraan kwam, kozen voor een fijn zout. In de winter kiezen ze voor een grover zout omdat je huid dan anders is. Naast de arganolie voegde ze nog een geurtje toe aan de scrub. Iedereen kreeg een eigen rvs bakje met de scrub – dit klinkt misschien stom, maar het was uiteraard wel een bakje in de trend van het Marokkaanse 🙂 – waarna je in een volgende ruimte jezelf kon gaan scrubben. Sidenote: erg prettig als je niet alleen bent, dan heb je ook iemand die je rug scrubt 😉

Na het afdouchen van het zout kregen we een bakje minerale rasulklei en mochten we in wederom een volgende ruimte onszelf gaan insmeren met deze klei. Er werd gewaarschuwd dat we niet boven onze ogen moesten smeren, want wanneer het stoombad aanging ging de klei “lopen” en het prikt nogal in de ogen. Ondergetekende heeft dit ervaren, terwijl ik het niet op m’n voorhoofd smeerde! Maar toch kwam het op de 1 of andere manier in m’n ogen terecht. Kluns for life, je weet toch.

Wanneer je helemaal ingesmeerd was, mocht je gaan zitten in de ingebouwde kuipstoeltjes. Ik vond dit ietwat onhygiënisch, maar het gebeurt dagelijks meerdere keren dus ik ging er maar vanuit dat het goed ontsmet wordt. Je gaat toch met je blote doos op een stoel zitten, waar waarschijnlijk een uur geleden een andere flamoes zat te chillen in de modder. Tja, kweenie.

Maar het is een prachtige ruimte waar in het midden de kranen zijn, en waaronder de stoom vandaan komt. Je zit onder een sterrenhemel (ik wilde dat ik thuis zo’n plafond vol lichtjes had!) en Ines kwam af en toe binnen met een doek vol aromatische geuren. Hiermee zwaaide ze rond, zodat de frisse sinaasappel geur zich vermengde met de stoom. De rustgevende muziek zorgde ervoor dat ik serieus een paar minuten in slaap ben gevallen. M’n vriendin had hetzelfde, haha!

Na 20 minuten gingen de douches in het plafond aan en kon je de klei van je afspoelen. Erna werden je dikke handdoeken aangereikt, en met de badjas aan genoten we nog na van een kopje muntthee met lokum (een zacht snoepje van gedroogd fruit).

Aan het begin dacht ik: jeetje, duurt deze behandeling 50 minuten? Wat doe je allemaal dan? Toen ik hoorde dat het een soort ‘actieve’ behandeling was, had ik m’n twijfels. Maar het gehele ritueel zorgt er voor dat je tot rust komt en je heel bewust bezig bent met jezelf en je handelingen. Het complete plaatje van muziek, geur, sfeer en rust zorgt ervoor dat je heerlijk ontspant terwijl je bent. Zeg eerlijk: als je je thuis scrubt onder de douche, heb je dat vast niet!

De rasulbehandeling bij Thermen Bussloo kost € 21,95 en je boekt deze behandeling vooraf. De behandeling is ook te boeken in een arrangement met dagentree en allerlei andere extra’s. Meer info vind je hier.

Ik was hier op uitnodiging van Thermen Bussloo.

De foto’s zijn eigendom van de thermen.