Lief blog,

Afgelopen zondag was ik in de stad. Feyenoord had namelijk kans om kampioen te worden en hoewel voetbal me ginne inne zak boeit, vond ik het wel gezellig om met vriendinnen erheen te gaan.

Ik zeg niet vaak ja, tegen het ‘de stad in gaan’. Noem me burgerlijk, noem me suf, maar naarmate ik ouder werd verdween de zin om feestjes af te lopen, me vol te gieten met drank en de zondag kwijt te zijn aan een kater. Want Margootje kan niet zo goed tegen alcohol en daarbij komt ook dat het slecht voor mijn afvalproces is. Alcohol drinken staat voor mij gelijk aan een plus op de weegschaal. Maar ik vind het ook oprecht gezelliger om bij iemand thuis aan de keukentafel lekker te ouwehoeren, of goed uit eten te gaan, dan in een 1 of andere bedompte tent teveel geld uit te geven aan hoofdpijnwijn.

Maar kleine festivalletjes vind ik altijd gezellig en na Oranjebitter 2 weken geleden had ik hier ook wel zin in. Voor € 5 kon je bij Van Zanten op de Meent op grote schermen dé wedstrijd kijken. Naarmate we dichter bij de Meent kwamen kreeg ik een gek gevoel. De stad was afgeladen vol met fans. Er heerste een fijne sfeer, maar toch gebeurden er ook allemaal rare dingen. Ik appte mijn vriendinnen of de apocalyps was begonnen. Overal stonden containers (tegen aanslagen, begreep ik) en fans stonden en zaten erop. Mensen klommen op balkons, zaten op daken, zodat ze allemaal de schermen konden zien waar deze sukkel 5 euro’s voor had neergeteld. Oh well.

Na een grondige fouilleersessie door een potige dame konden we dan eindelijk muntjes gaan kopen. € 15 voor 5 muntjes, hallelujah. Gouden biertjes. Want ach, laten we dan maar biertjes drinken. Er werden fiks clubliederen gedraaid en de spanning was voelbaar. De wedstrijd begon en de eerste helft was rete-saai, zoals we allemaal wel weten. Het beeld viel 2 keer weg (oeiiiii) en na nog wat biertjes begaven mijn bff en ik ons in de rust naar het huis van een vriendin, om even te plassen. De Dixies waren namelijk gepositioneerd onder de schermen en je moest ook nog eens een half muntje neerleggen om een plasje te plegen. Let wel, dat is € 1,50. Nou zijn mijn plasjes me heilig maar kom op zeg, dat is pure afzetterij.

Dus wij wurmden ons door de rood-witte shirtjes heen en deden ons ding. Op de terugweg, aan het begin van de tweede helft, stonden er opeens 5 ME busjes op de Meent. Alsof ze afgesproken hadden: als het in de rust nog niks is wordt het vast een bende, dus we gaan alvast. Wederom wurmden we ons door de stugge mensenmassa heen. Ik kreeg nog eens een biertje in m’n handen gedrukt en voor ik het wist had ik er 5 op. Helaas verliep de tweede helft dramatisch en de aandacht was niet meer bij de schermen, maar wel bij de gezelligheid met m’n vriendinnen. Ondanks de afloop van de wedstrijd had ik wel een hele gezellige middag.

De aftermath kwam ‘s avonds, of moet ik zeggen: de kater kwam vroeger? Ach ja, je weet wel wanneer je oud wordt. Aanstaande zondag sla ik over, maar ik duim alsnog voor een goede afloop. Als Kapenees ben ik tenslotte een echte Feyenoorder, jatoch, niettan?