Lief blog,

Herken je dat? Na een hele berg gezellige dagen, zoals kerst en oud en nieuw, je verjaardag, of Koningsdag, dat je dan echt het liefst in die bubbel wil blijven hangen?

Ik had het het allerergst na de feestdagen en oud en nieuw. Na een week vrij, dagen vol familiegezelligheid, met als klap op de vuurpijl een enorm gezellig feest bij ons thuis (inclusief een dag-lange kater) moesten we maandag weer aan de bak. Ik heb het nog nooit zo zwaar gehad als die dag. Zowel mentaal als fysiek ๐Ÿ˜‰ ik had nog trillende handjes en enorme concentratie issues. Komt dat door die week vakantie, of was alle alcohol nog niet uit m’n lijf?

Na Ibiza was het ook niet makkelijk. Het waren maar 3 daagjes, en de maandag erna ging ik wel weer prima aan het werk. Maar goh, een vakantie kan je wel missen zeg! Ik ben niet zo iemand die ‘take me back’ cliches op Instagram zet, maar doordat ik nog een aantal outfits te posten had die ik op het eiland geschoten had, kreeg ik elke keer weer heimwee.

Ik hou van m’n baan, begrijp me niet verkeerd. Ik heb super collega’s, en de dagen vliegen voorbij door alle gave projecten die ik doe. Maar als je even geproefd hebt aan het niks doen, het eigen tijd indelen, veel tijd doorbrengen met ‘loved ones’, dan ga je dat hard missen. Even relativeren: eigenlijk is het maar van korte duur. Dit soort gemis ebt wel weer weg wanneer je weer in het leven van alledag zit. De sleur! Yeah, I said it.

Vorige week was een korte werkweek door Koningsdag en de verplichte vrije dag erna. In die week waren vrienden uit Dublin over om hier te klussen in een nieuw appartement. Dinsdagavond ging ik met de vrouwelijke helft van dit stel naar de Primark home (deco shoppen!) en aten we erna sushi. Ik had toen al zo’n vakantiegevoel! Misschien komt dat omdat we hen altijd zien in vakanties, wanneer we weekendjes weg in Dublin doorbrengen of doordat zij hier zijn met feestdagen. Associaties, denk ik.

Donderdag gingen we met 10+ man naar Oranjebitter hier in de stad (mijn lievelingsfeestje), waar zij ten huwelijk werd gevraagd. Deze super gezellige dag werd zo nog specialer. Vrijdag zat iedereen, een beetje brak, alsnog in die buzz en sprak iedereen volop over hoe leuk het was en zaterdag spraken we weer met z’n allen af. Klussen, lachen, wijntjes drinken: zulke fijne gezelligheid. Dit weekend heb ik ook weer geleerd om uit te slapen. Zondag werd ik pas half 10 wakker! Wat er ook gelijk voor zorgde dat ik heel de zondag lui was. Heerlijk! Serie kijken, bloggen, foto’s maken, stukje wandelen.

De maandag komt dan altijd zo hard aan. Ik had geen gevoel van tegenzin ‘s ochtends en de dag vloog ook weer voorbij, maar toch miste ik het weekend.

Gelukkig ben ik pas 29 enย er zullen vast nog wel meerdere mooie weekenden volgen. Heb er nu al heimwee naar.