Als je als Rotterdammer érgens geweest moest zijn gisteravond, was het wel Baker’s Dough in de Pannekoekstraat. Baker’s Dough is de eerste cookie dough bar in Nederland en opende dinsdag 23 mei. Bij deze knusse zaak haal je rauw koekjesdeeg met ontelbaar veel lekkere toppings en als je slim bent, een bolletje ijs. En dat is wat ik deed gisteravond!

Iedereen likte vroeger wel de beslagkom uit, als mama een cake of appeltaart had gebakken. Niet liegen, jij deed dit ook! Maar uiteindelijk zaten hier wel ingredienten in zoals rauw ei… oei. Lekker, maar niet zo goed voor je. In het deeg wat ze bij Baker’s Dough verkopen zitten speciale ingredienten waardoor je geen risico’s loopt om ziek te worden. Stel je voor: een bolletje deeg, met M&Ms, Tony, fruit, chocoladesaus, marshmellows, noten, pindakaas… Ga zo maar door. HEER-LAK! Dit dachten een hoop mensen, want Baker’s Dough had al ruim 6000 volgers op Instagram voordat de winkel überhaupt opende. Logisch, want van de foto’s op hun feed ga je wel watertanden.

Baker's Dough

Baker's Dough

Baker's Dough

Eigenaar Paul en zijn vrouw Eline kregen met Baker’s Dough enorm veel media aandacht, want het is een uniek concept in Nederland. Iedereen wilde er het fijne van weten! Afgelopen weekend was er een pre-opening maar dinsdag ging de winkel dan eindelijk open voor iedereen. Heel de dag stonden er rijen voor de winkel en we hoorden dat er zelfs deeg bij gemaakt moest worden. Klinkt als een succes, toch? En terecht, want het is me een partijtje lekker!

Dough it yourself

Puns, I love it. Bij Baker’s Dough kan je verschillende recepten kiezen vanaf de kaart, maar er is ook een mogelijkheid om zelf je bakje deeg samen te stellen: dough it yourself. Ook heeft Baker’s Dough een eigen hashtah in het leven geroepen: #justdoughit. Dit hebben ze leuk verwerkt op bijvoorbeeld de bakjes!

Baker's Dough menu

Baker's Dough it yourself

De prijzen zijn zeer schappelijk! Ik koos voor een bakje M, en uiteraard ging ik voor de Loko for the Choco. My oh my wat is dit deeg machtig! Na een half bakje heeft May, die hetzelfde probleem had, 2 zakjes gevraagd. Zo hebben we allebei ons vriendje blij gemaakt, haha! Tip: neem er een bolletje ijs bij. Dit hebben we niet gedaan, maar we misten wel iets koels, fris, sappigs erbij. Volgende keer doe ik dat zeker!

Baker's Dough

Instaworthy inrichting

Baker’s Dough heeft echt een Instagram waardige inrichting! Een mooie Insta wall, toffe items uit grootmoeders keuken, cactussen, koperen pannen: een lust voor het oog!

baker's dough

Praktische info

Baker’s Dough (zusje van Baker’s Moore op de Westblaak 147)
Pannekoekstraat 82a
3011 LK ROTTERDAM

Maandag gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 10:00 – 21:00
Zondag: 12:00 – 21:00

Meer weten over dit toffe concept en de heerlijke cookie dough? Check de site!