VROUWENPRAAT: Alle vragen over acrylnagels beantwoord

Ja hey, het is dan misschien geen taboe of sexy onderwerp, maar het is toch wel echt vrouwenpraat: kunstnagels! Acrylnagels, welteverstaan. Ik ben al 2 jaar lang een fervent bezoeker van de nagelsalon – met af en toe wat tussenpozen als ik echt geen zin heb – en ik kan ondertussen alle vragen wel beantwoorden over dit onderwerp. Ik krijg ook altijd zoveel vragen over acrylnagels. Daarom ga ik ze vandaag allemaal beantwoorden, in de hoop dat jullie er wat aan hebben, lieve lezeressen!

Hoe stom: de post waar mijn blog het meest op gevonden wordt, is het artikel over de uitgroei van acrylnagels verbergen. Dit is eigenlijk een heel simpel trucje, waarbij je niks meer doet dan een laagje glitters over je uitgroeirand aanbrengen. Deze vraag komt dan ook veel terug! Maar in dat artikel lees je alles.

Wanneer moet je je acrylnagels bijwerken?

Afhankelijk van de snelheid waarmee je nagels groeien, zou ik zeggen: 1 keer per maand. Om de 3 weken kan ook. Ik heb vaak dat mijn eigen nagels eronder gaan breken of scheuren, zodat mijn acrylnagels minder ‘stabiliteit’ hebben en een beetje los gaan zitten. Dat is voor mij het sein om ze weer bij te laten werken!

Kan je acrylnagels lakken?

Jazeker, ik doe niet anders! Ik laat ze blanco bij de salon en lak ze thuis. Het liefst verander ik wekelijks van kleur. Wist je dat je nagellak veel beter blijft zitten op acryl dan op je eigen nagels? Je kan er dus dagen mee doen zonder dat het gaat chippen! En de nagellak droogt ook veel sneller op acryl. Dus niet uren wapperen en bang zijn om naar de wc te gaan: je nagellak is zo droog en je bent ready to go.

Hoe lang duurt het voordat de acrylnagels helemaal uitgegroeid zijn?

Dit kan best een tijdje duren. Vaak komt het niet zo ver dat ze echt helemaal uitgroeien. Ze breken, of ze gaan loslaten aan de randen. En het 1 is vaak het gevolg van het ander! Wanneer ik ze echt wil laten uitgroeien, vijl ik ze met een grove vijl helemaal kort. Vaak zijn er dan al stukjes afgebroken en blijven er kleine restjes over op de nagel zelf. Dit vijl ik plat met dezelfde vijl. En dan nog even geduld hebben totdat ze echt weg zijn 🙂

Edit: dit wordt door nagelstylistes niet aangeraden omdat er ontstekingen of andere vervelende dingen kunnen ontstaan. Twijfel je, ga dan naar je nagelstyliste voor onderhoud aan je nagels.

Mijn acrylnagels doen pijn, wat moet ik doen?

Probeer te achterhalen waarom ze pijn doen. Is het nadat ze net gezet zijn? Voel je een rare druk op je nagels? Dit is een kwestie van wennen. Er zijn tips op je nagels gelijmd, en er ligt opeens een gewicht op. Dit verdwijnt na een dag of 2/3!

Of heb je ze al een tijdje zitten en doen ze nu pijn? Grote kans dat ze te lang zijn. Je stoot ze onbewust vaker, waardoor het pijn gaat doen.

Moeten acrylnagels onder de lamp?

Nee, dat is het verschil met gel. Acryl droogt aan de lucht. En heel snel! Erna zijn ze bikkelhard.

Heb je nog meer vragen met betrekking tot acrylnagels? Stel je vraag hier onder in de reacties!

5 Comments

 1. Ik ben zó ontzettend nieuwsgierig naar acrylnagels!
  Ik zit al een tijdje eraan te denken, het is gewoon heerlijk als het zo lang blijft zitten (oftewel geen geduld hebben met laken haha)
  Liefs,
  Evelien

 2. Ik heb ze ook al een aantal jaar, ik kan niet meer zonder 😀 Ik ga meestal om de 4/5 weken voor bijvullen en bij mij ligt het aan de topcoat die ze als laatst gebruik of ik 1 keertje onder de lamp moet. Meestal niet trouwens. Ik ga wel altijd voor een kleurtje alleen dan alleen het randje. Voornamelijk omdat ik zelf echt heel slecht ben in nagels lakken.

 3. Jammer dat je dit nepnagels noemt. Dat is mij en alle gediplomeerde nagelstylistes een doorn in het oog. Het zijn kunstnagels, nepnagels koop je bij de drogist. Als klant zelf gaan vijlen is TABOE en een van de oorzaken dat er hele vervelende dingen als infecties en ontstekingen ontstaan. Met 100 grit op je nagels vijlen???? NOOIT!!!!!!!
  Zo’n artikel is leuk mits je geen onzin vertelt.
  Laat het plaatsen en onderhouden van je kunstnagels aan een gediplomeerde nagelstyliste over e ga nooit zelf lopen hobbyen.

  1. Hi Cecile, ik vertel dit uit mijn eigen ervaring. Ik zal het artikel aanpassen n.a.v. jouw comment. Je had me ook even kunnen mailen met hoe het wel hoort, ik ben tenslotte geen deskundige en jij wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *