Ik word er echt vrolijk van wanneer ik een product ontdek wat ik zo tof vind, dat ik het goed genoeg vind om te delen op de blog! Wat beauty betreft, deel ik het liefst producten die je niet vaak langs ziet komen op blogs. Ik vond laatst deze parel bij de drogist en oh wat ben ik fan geworden zeg!

Ik was een paar weken geleden bij de kapper geweest voor nieuwe highlights, en ik was eigenlijk helemaal niet tevreden over de kleur bij m’n aanzet. Ik vond het veel te gelig bij mijn middenscheiding, en daar baalde ik van. Hoewel ik een goede zilvershampoo heb, valt hier niet tegenop te wassen. Ik had geen zin om weer m’n portemonnee te trekken voor een kappersbezoek, dus ik ging op zoek naar… ja, naar wat? Thuis verven vind ik eigenlijk nooit zo’n goed idee. Maar ik was een beetje wanhopig, en een beetje blut, dus ja, what can you do? Bij Etos was Syoss 1+1 en mijn oog viel op de Syoss color refresher voor blond haar.

Syoss color refresher

Ik nam hem mee, samen met een pakje blond verf (toch die 1+1 he!) maar de verf ligt nog onaangeroerd in de kast! Want deze mousse van Syoss heeft me helemaal overtuigd van zijn werking.

De Syoss color refresher voor koele blonde nuances verfrist je haarkleur tussen 2 verfbeurten in, zeggen ze zelf. Je kan met dit busje mousse een keer of 6 doen. Maar ik zit nu al over die 6 keer heen en hij lijkt nog niet leeg te zijn. Jippie 🙂

Shop de color refresher hier op bol.com!

Hoe gebruik je het?

Eerst was je je haar met shampoo. Erna spuit je een dot mousse in je handen en breng je het vervolgens aan op je haar. In de gebruiksaanwijzing staat dat je het minimaal 3 minuten moet laten intrekken, maar het mag ook langer als je nog koeler haar wil. Ik heb het op het langst een keer een minuut of 10 in laten trekken (ik lag in bad 13 Reasons Why te kijken en vergat even dat ik m’n haar uit moest spoelen) en erna had mijn haar wel een grijs/blauwe gloed. Ik vond het wel tof! Maar het hoefde niet blauwer te worden 😉

Syoss color refresher

Als je de mousse een minuutje zo laat zitten op je handen, zal je zien dat hij paars wordt. Het paarse neutraliseert geel, en daarom is deze mousse alleen geschikt voor blond haar. Op mijn donkerblonde roots zie ik geen verschil, puur het geverfde gedeelte heeft baat bij deze color refresher.

Al na die ene keer wassen zag ik al verschil. Na het drogen van m’n haar was het al een stuk frisser, lichter en koeler. Plus: het maakt je haar superzacht, want hij werkt ook als een cremespoeling. Nu na een paar keer ben ik echt heel tevreden met mijn haarkleur! Ik blijf het gebruiken, want hoe blonder hoe beter 😉 en ik wil niet dat het gelige weer terugkomt.

De Syoss color refresher is er ook voor koel rood, warm bruin en donkerbruine nuances.

*dit artikel bevat affiliate link(s)