Lief blog,

Iedereen lijkt maar met de pil te stoppen. Volgens mij kan het officieel een hype genoemd worden. Ik heb het zelf ook gedaan, en ben erop terug gekomen. Wat me opvalt is die “3 maanden later, en nu?” blogs over dit onderwerp. Geloof me: na 3 maanden kan je nog helemaal geen goede update geven. Ik schreef m’n eerste positieve blogpost over dit onderwerp na 3 maanden. Jubelstemming, dat was het. Maar die 3 maanden zijn niks. Je lichaam verandert het hele jaar nog door. Ik kwam er na een maand of 9 achter dat ik het vreselijk vond zonder pil. Ik werd zelf met de maand vreselijker, mentaal. Ook de werking van m’n lijf ging me steeds meer tegenstaan. Als ik dan nu helemaal mezelf was, en m’n lichaam naar behoren werkt: nou, dan pas ik voor deze echte versie. Doe mij maar de Margo-on-hormones versie.

Nu ik weer 2 maanden begonnen ben voel ik me weer veel beter in m’n vel. Ik kan er niet per se m’n vinger op leggen, maar ik voel me over het algemeen veel fijner. Stabieler, vrolijker. Ik merk niks van gewichtstoename, dat is sowieso een fabel, heb het opgezocht. Sterker nog, ik val gewoon af zoals altijd. Ook niet per se dikkere tieten weer van gekregen. Was het maar zo’n feest, hehe.

Weet ook wel dat dit voor iedereen anders is, lief blog. Maar ik vind wel dat iedereen moet doen waar ze zich goed bij voelt. De pil is misschien niet zaligmakend, maar zonder pil is ook niet altijd de oplossing.

Fijne bijkomstigheid: sinds ik weer begonnen ben, is m’n psoriasis ZOVEEL beter. Volgens de dermatoloog kon dit inderdaad aan de pil liggen, omdat psoriasis hormonaal gestuurd kan zijn. Echt een fijne bijkomstigheid, in mijn geval in ieder geval. Minder schilfers op m’n hoofd, minder jeuk, minder (of geen!) plekken op m’n lijf en ook in m’n oorschelp is de Big P zo goed als weg. Ook het gebruik van m’n zilvershampoo (ja, die is moeilijk paars) helpt hier bij. Weet niet hoe het komt, maar wanneer ik met die was, heb ik zo goed als geen jeuk. Hij is van Schwarzkopf en is 4,5 ph neutraal. Schijnbaar fijner voor m’n koppie dan de 5,5 ph neutraal van Seba Med. Ik bestel hem online, want in de drogist zijn de zilvershampoos me niet paars genoeg. Hoe paarser, hoe beter. Ga binnenkort een jaarvoorraad inslaan van 10 flessen. Hatsikidee.