Lief blog,

Vandaag was een fijne dag. Ik heb nooit zo’n last van de standaard maandagblues. ‘s Ochtends is altijd even lastig, maar na 2 koffie ben ik weer het ventje. Maandag is altijd een drukke dag op kantoor. Mails, first day off the week meeting, op de 1 of andere manier is het altijd beetje chaotisch. Maar vandaag voelde alles oke.

Onderweg merkte ik dat ik tandpasta op m’n spijkerbloes had. Je zal merken dat ik dit vaker heb, lief dagboek.

Ik werkte aan 2 websites vandaag. Ik word nergens zo blij van als van mooie dingen maken. Vroeger vond ik mezelf niet zo’n goede designer, maar ik ben steeds vaker trots op m’n werk. Ik denk dat ik wel gegroeid ben in m’n werk. Zonder arrogant te willen zijn 🤤

Tijdens de lunch deed ik online nog wat boodschappen bij AH voor mijn verjaardag die ik zondag vier. Ik heb er een beetje stress van, de organisatie voor de verjaardag. Hoeveel eten sla ik in, heb ik straks niet te weinig? Dat lijkt me het ergste wat er is. Ik moet het boodschappenlijstje nog maar even herzien. Twijfels alom.

Na de lunch constateerde ik 2 pindakaasvlekken op m’n rokje. Zei het toch.

Na het werk ging ik even naar de stad. Ook voor verjaardagsinkopen. Er blijven best wat mensen eten, en zoveel borden heb ik niet. Ik heb een lollig cactus kleed en groene servetten. Witte bordjes zocht ik dus. Sostrene Grene was flut. Maar bij Hema slaagde ik. Hema is altijd goed.

Het was rustig in de stad. Weinig auto’s ook. Zou het vakantie zijn? Nee toch?

Ik stapte op de metro naar Rijnhaven, maar besloot er bij Wilhelminaplein uit te gaan en een stukje te lopen. Jezus, ik stapte helemaal aan de verkeerde kant uit – bij de rechtbank. Lekker omlopen dus. Goed voor de dagelijkse stappen.

Ik liep langs Posse en bedacht dat ik hier nog over moest bloggen. Foto’s had ik vorige week al gemaakt, terwijl ik er lunchte. Volgende week even inplannen.

Ik dacht dat ik m’n sleutels vergeten was en belde paniekerig m’n vriend. Bleken gewoon in zijvakje van tas te zitten. Oeps.

Ik heb besloten weer wat meer krachttraining te doen. Het afvallen gaat goed maar wil iets meer tempo erin. En m’n zin om naar de sportschool te fietsen is nog steeds 0. Heb dus wat oefeningetjes bedacht voor thuis. Zal wel spierpijn worden, want heb alleen maar cardio gedaan de laatste tijd. Dus dit deed ik voor het eten.

Het sportmatje wat ik een paar maanden geleden voor m’n vriend kocht zodat hij thuis buikspieroefeningen kon doen, bleek nog in het cellofaan in de la te liggen. Dat was een fijne ontdekking. Dankbare jongen. Je snapt: die is nu van mij.

Ik stikte wel echt al sinds 4 uur van de honger. Ik moet steeds minder eten bij de WW en das even wennen. Vooral na het weekend. Maar ik maakte een lekkere pasta met kip, Boursin en cashewnoten en toen was alles weer goed. Tijdens het eten keek ik Droomhuis Gezocht. Sybrand Niessen maakt echt de beste kutgrappen. Ik ben sinds vanavond officieel fan.

Na het eten kreeg ik het op m’n heupen en werkte ik aan een website van m’n vriend, en schreef ik nog een blog. Na 10en klapte ik eindelijk m’n laptop dicht. Nog 1 afleveringetje Bates Motel dan. Uiteindelijk was de maandag zeer goed.

Denk jij nu: dafuq did I just read? Vandaag ben ik 29 jaar geworden. Ik besloot een tijdje geleden al om anders te gaan bloggen. Meer over dingen die uit het leven gegrepen zijn. Vloggers doen niks anders, maar ik ben geen filmpjesmaker. Ik vind het leuk om te doen, maar ik schrijf liever. Ik heb het hier er vaker over gehad, maar mijn laatste jaar als twintiger vind ik een mooi startpunt. Ik ga je meer meenemen in mijn dagelijkse gedachten. In dagboekvorm, waarin ik je vertel over m’n dag. Of over heel wat anders. Niet bloggen om het scoren, maar omdat ik het wil delen. De reden waarom ik ooit begon, dus. Ik blijf ook m’n outfits posten, want dat vind ik nog steeds te leuk om te doen. Ook komen er gewoon nog reviews online, omdat ik graag mijn favorieten deel zodat jij er ook iets aan hebt. Effe lekker een nieuwe weg in slaan, heerlijk.