Linda gaat starten met haar nieuwe Linda.lijnt periode. Dit is groots aangekondigd op Facebook en gisteren is de boel van start gegaan. Volgens mij heeft ze dit een paar jaar geleden ook al gedaan. Er zijn enorme rellen over geweest, mensen gingen allemaal brieven schrijven, tweets de wereld in slingeren, Linda veroordelen omdat ze haar lichaam haat. Oke, haat is heftig, maar sommige mensen ervaren het nou eenmaal zo. Ik ben all about self love maar ik ben ook niet tevreden met mijn lichaam. En dan moet je er aan werken, dat heb ik al zo vaak gepreekt.

Er zijn allemaal mensen die beweren dat zij juist heel veel van hun lichaam houden: hey, good for you. Dat wil niet zeggen dat zij hetzelfde moet doen wat jullie doen. Voor veel mensen is zij een steun, een houvast, een voorbeeldfiguur. Juist omdat zij een voorbeeldfiguur is, vinden andere mensen, moet ze zichzelf niet zo naar beneden halen. Daar ben ik het niet mee eens. Linda is zo leuk omdat ze zichzelf is. Mensen kunnen zich met haar identificeren. Ze is echter dan menig ‘influencer’ op Instagram. Omdat ze zo in de picture staat, moet ze maar de boel oplichten en doen alsof ze zo enorm gelukkig is met haar extra kilo’s? Juist omdat ze zo open en eerlijk is, gaan een hoop mensen met haar mee lijnen en dat kan ik alleen maar toejuichen. Want mijn motto is en blijft: als je niet gelukkig bent met jezelf, moet je er iets aan doen. Niet iedereen wil en kan zijn lichaam accepteren. En dat hoeft ook helemaal niet. Als Linda haar invloed kan gebruiken om tienduizenden vrouwen te motiveren en stimuleren, dan is dat een mooi iets.

Stel dat, stel dat zij de schijn ophoudt en over een paar maanden met een crashdieet of desnoods een operatie opeens vele kilo’s lichter is. Dán heb je pas de poppen aan het dansen. Dán gaan er pas mensen zeiken. Nu doet ze het in het openbaar, leven er mensen met haar mee, en mensen in de Linda community leven met elkaar mee. Ik weet als geen ander (door de Weight Watchers app) hoe fijn steun kan zijn van lotgenoten. Want hoeveel lieve mensen je ook in je omgeving hebt, ze snappen nooit helemaal wat er in je omgaat. Dat snapt alleen iemand in hetzelfde schuitje. Am I right, Tutje?

Anti-lijnen

Een boel mensen zijn anti-lijnen. Iedereen is altijd wel anti-iets. Maar dit is voor iedereen anders. Dat jij lijnen overboord hebt gegooid en je wobbly bits hebt omarmd, wil niet zeggen dat de buurvrouw zich hetzelfde voelt. Misschien wil zij weer in die jurk passen van 10 jaar terug. Waarom zou ze dan niet mogen lijnen, omdat jij anti bent? Hoe zat het ook alweer met mensen in hun waarde laten? Whatever makes you happy, toch? Juist. Laat de buurvrouw dan doen waar de buurvrouw gelukkig van wordt.

Het enige wat op dit moment er nog toe doet in deze discussie, is de manier waarop je lijnt. Het is wetenschappelijk bewezen dat crashdieten niet goed zijn. Koolhydraten schrappen ben ik ook geen fan (meer) van. Je kan prima afvallen door normaal, gezond te eten. Maar dan nog is dit ieder voor zich. Ik ga niet iemand vertellen hoe hij of zij moeten afvallen. Iedereen heeft een eigen methode die werkt. En als het niet werkt, komen ze daar vanzelf achter. Jij vindt het vast ook vreselijk als andere mensen je vertellen hoe je je leven moet leiden. Doe dat dan ook niet bij anderen.

Haha, ik keek net de vlog van Linda van vandaag waarin ze haar startgewicht vertelde. Haar startgewicht is mijn streefgewicht. Stiekem vind ik dat wel grappig. 

Wat is jouw mening hierover?