Al heel de week heb ik haast. Het is voorjaarsvakantie en daarom vaart de waterbus minder vaarten. (Is that even a word?) Maandag stond ik met mijn goede gedrag om 5 voor 8 bij de halte, maar geen waterbus. Voorjaarsvakantie. Weet ik veel. Met als gevolg dat ik heel de week een busje eerder moet nemen. Om half 8 wel te verstaan. In theorie betekent dit dat ik een halfuur eerder de deur uit moet en een halfuur eerder op moet staan. Dat eerste lukt, dat tweede krijg ik maar niet onder de knie.

Ik hoor je denken: maar Margo, als je normaal gesproken om 7 uur je bed uit gaat, dan moet je nu half 7 je bed uit gaan. Klopt. Geen speld tussen te krijgen. Echter blijkt dit lastiger dan gedacht. Weken, maanden, jaren is mijn lijf er al op getraind dat ik om 7 uur op sta. Dit betekent dat ik zo rond 7 uur altijd uit mezelf wakker wordt. Soms iets vroeger, soms iets later. Dit betekent ook dat ik al jaren niet meer heb uitgeslapen in het weekend. Ook met een kater niet, nee. Dan wordt het hooguit 8 uur.

Maar dat half 7, of soms 6 uur 20… dat gaat er bij mijn lijf niet in. Heel de week sta ik op als een zombie. Ik sta vervolgens veel te lang onder de douche, kom in tijdnood en elke ochtend moet ik dus wel iets ‘laten’. Ik ontbijt pas op kantoor. Ik krijg m’n haar niet goed geföhnd (hoi coupe schaap). Ik doe m’n basis make-up maar doe m’n ogen onderweg op de waterbus wel. En yes, dat betekent eyeliner alsof er een vibrator in het kwastje zit. Bzzzt.

Dus dat betekent ook snelwandelen naar de halte. Hijgend inchecken. En ja, ook om 7 uur 45 op kantoor. Maar dat is een geluk bij een ongeluk: in alle rust op kantoor, opstarten zonder muziek en hectiek.

Heel de week lopen mijn ochtenden dus niet. Tot vrijdag. Ik denk dat ik toen weer geacclimatiseerd was. Ik stond 10 over half 7 op, was op tijd in de keuken voor ontbijt én ik kreeg heel m’n make-up voor elkaar. Ik hoefde niet te rennen naar de halte. Of de tijd ging vandaag langzamer, of ik had het gewoon echt beter gepland.

Eind goed, al goed.