Ik heb een vriendin die altijd de tofste dingetjes voor me meebrengt vanuit het buitenland. Zo heb ik al een aantal Marc Jacobs nagellakjes, evenals een mooie petrol groene lak van Burberry en sinds kort ben ik in het bezit van de Kat Von D Tattoo Liner. En oh my, wat heb ik dit gemist in m’n leven.

Ik ben geen onbekende met eyeliner. In mijn tienerjaren bracht ik al wings aan a la Amy Winehouse – before Amy was cool, ik was een enorme trendsetter snap je. Uren zat ik te oefenen in mijn slaapkamer, doosjes wattenstokjes gingen er doorheen, met ge茂rriteerde oogleden tot gevolg. Ik stelde regelmatig mijn eigen geduld op de proef en het frustreerde me mateloos dat een wing zo’n hel was om aan te brengen. Maar langzamerhand kreeg ik het onder de knie en nu, 10 jaar later, breng ik binnen 30 seconden 2 retestrakke wings aan. Al zeg ik het zelf.

En al die jaren hebben er een hoop eyeliners mijn make-uptasje gezien. Maar uiteindelijk bleef ik altijd terugkomen naar Essence. Ik kan niet zo goed tegen een pennetje, ik kan er niet mee omgaan. En Essence heeft een lang, dun kwastje en dat is perfect voor mijn wings. Andere kwastjes just didn’t cut it. Van de Hema eyeliner kreeg ik jeuk, die van GOSH bleef niet zitten, en Etos had slechte pigmentatie. Essence was mijn beste vriendin, al jaren.

Maar toen kreeg ik deze cadeau. Eerst dacht ik: jeetje, hij is waterproof en jeetje, het is een vilten pennetje. Ik was sceptisch. Het wordt vast niks. Maar ik moest het natuurlijk wel even uitproberen, want ik moet m’n mening wel ergens op baseren natuurlijk. En ja, vanaf het eerste gebruik was ik verliefd. Wat een top eyeliner. Normaal gebruikte ik eyeliner alleen voor avondjes weg, of afspraken met klanten. Ik bracht eyeliner aan wanneer ik iets extra’s wide toevoegen aan m’n make-up. Maar sinds ik de Kat Von D Tattoo Liner in mijn bezit heb, gebruik ik elke dag eyeliner. Dit is niet overdreven! Ik breng dan wel niet elke dag een wing aan, maar wel een mooi subtiel lijntje, met heel soms een iniemini wingetje.

Kat von D Tattoo Liner

De pen is dus van vilt, maar in tegenstelling tot andere vilten pennen die ik gewend ben, heeft deze gelijk genoeg product in de tip zitten. De dekking zou ik een 8 van de 10 geven, want af en toe moet ik er 2 keer overheen met de pen. Dan pas heb ik een goede zwarte dekking. In plaats van 30 seconden, ben ik nu in 20 seconden klaar met het aanbrengen van een lijntje.

De Kat Von D Tattoo Liner is waterproof, maar ik zou hem eerder smudge proof noemen. Ik krijg het er gemakkelijk af onder de douche (wat ik een voordeel vind!) en met een beetje warmte (lees: zweet) komt er wel beweging in de eyeliner. In de avond heeft deze tattoo liner wel een upgrade nodig, als ik na een dag werken nog de deur uit wil. Maar dat vind ik voor make-up heel normaal, en niet per se negatief.

Ik weet zeker dat ik deze weer ga kopen als ik de kans krijg, waar ik ook ben. Yes, ik ben fan.

Wat is jouw favoriete eyeliner?