Vrijdagavond ging ik op mijn nichtje passen. Mijn schoonzus, immer onberispelijk gekleed, kwam naar beneden in een zwarte broek, een zwarte top en een spijkerjasje. Ze is zwanger en wist niet zo goed wat ze aan moest. Maar ik vond het een geweldig toffe outfit. ‘Je inspireert me,’ zei ik tegen haar. Zomaar ineens vond ik spijkerjasjes cool. Dus je snapt, ik moet een spijkerjasje hebben.

Dus ik naar Wehkamp. Want als ik iets wil, dan wil ik het ook wel graag morgen hebben. Liever gister, maar zo werkt het niet in de grote-mensenwereld Margootje. Ik gooide 3 jasjes in mijn winkelmand. Keus genoeg, vooral in de sale. Ik koos voor een korte donkere van River Island, een beetje basic one van Mango en een iets grijzere van Violeta by Mango. Ik wil graag wat te kiezen hebben.

Opeens sloeg de twijfel toe. Is dit wat ik wil? Kijk, het is een impulsaankoop.. maar het moet niet te duur worden. Vroeger kon ik altijd goed slagen bij New Look. Dus hops, nieuw tabblad openen. New Look vond ik dit keer helemaal niks. Asos dan, die zie ik altijd als het grotere zusje van New Look en heeft altijd mega veul meer. Confessie: ik heb nog nooit iets bij Asos gekocht. Ik ben altijd enorm overwhelmed door de hoeveelheid kleding. Als ik “pagina 1 van de 418” zie staan, breekt het zweet me alweer uit. Dan klik ik in blinde paniek m’n browser weg. Hetzelfde ervaar ik ook altijd bij Zalando. Zoveel keuzes veroorzaken een fatale error in m’n hersenpan.

Dus. Asos. Ik ging even in de sale loeren, want wellicht was daar niet zo heel veel. Gelukkig maar 3 pagina’s denim jackets. Opeens viel m’n oog op zo’n schattig wit bontrandje aan de kraag van een ietwat kort jasje. JA. Ik wil zo’n bontrandje. Dit jasje had het ook aan de gehele binnenkant. WILLIK. Mijn prioriteiten verschoven per direct. Toch was hij 35 pond en dat vond ik wel een tikkie te gek. Forever21 dan. Op een ingewikkeld kijkend model (ze had een zonnebril op maar je ziet gewoon dat ze ingewikkeld kijkt) hing een bleek spijkerjasje met jawel, een bontkraagje. Maar niet aan de binnenkant.. voor 31 euro. Nah. Dit wordt hem niet.

Boohoo heeft ook zo’n kek jekkie. En ze hebben 20% korting tot 12 uur. Daar ben ik gevoelig voor he, zulke deals. Ik ben een slachtoffer van de commercie, ik sta volledig machteloos. Het model was een sexy curvy babe met een wit shirt en een choker. Heb ik ook nodig.

Nee Margo nee. Heb je niet nodig. Chokers heb je genoeg en een wit shirt haal je maar bij de Hema, sprak het engeltje op mijn rechterschouder, terwijl de duivel links nog even op ‘Accessories sales’ klikte.

Jezus. Bezorging 7 dagen. Zolang kan ik niet wachten. Na de korting ging er € 7,60 vanaf en er kwam weer € 6 verzending bij. Zucht, I’m done. Ik dook nog C&A in, Junarose, Zizzi… het werd hem niet.

Ik ging terug naar Wehkamp en bestelde met een leeg gevoel maar die 3 jasjes. Morgen binnen. Tussen 9 en 13 uur. Mokay. Denk niet dat ik spijkerjasjes nog zo leuk vind.

Online shoppen met Margo, the rise and fall.