Een nieuw jaar

Hi allerliefste bezoekers! Een heel fijn nieuw jaar gewenst voor jullie. Ik hoop dat jullie jaarwisseling geweldig was. De mijne was echt fantastisch! Omringd door heel veel lieve mensen, in combinatie met een heel tof feest bij mij thuis: I couldn’t be happier. Maar nu is het echte leven weer begonnen, na alle eet- & zuipfestijnen, en is het tijd om wat dingen te veranderen. Ik was nooit zo enorm van de goede voornemens (want ik was zo iemand die zei: dat kan toch altijd?) maar toch voelt dit jaar anders. Ik heb behoefte aan ‘dingen anders doen’. Klinkt dit vaag? Sorry. Dat is het ook.

Het zijn geen voornemens waar ik opeens alles voor omgooi. Gezond eten doe ik al, sporten doe ik al (misschien mag het iets fanatieker, maar goed, dat probleem kennen we allemaal) en ik hoef geen drastische veranderingen in m’n persoonlijke leven. Misschien heb ik nog steeds last van een kater of misschien komt het door het lezen van alle voornemens, maar ik ben geïnspireerd en wil sommige dingen opzij schuiven, en bepaalde dingen anders doen.

Dus toen ik thuis kwam vanmiddag heb ik gelijk de kerstboom eruit gegooid. Weg ermee, onding. Dat is punt 1, haha!

Samenwerkingen

Vorige maand had ik best wel veel samenwerkingen. Heel gaaf dat het allemaal tegelijkertijd kwam, maar op een gegeven moment kneep het een beetje me de keel dicht. Ik wilde geen reclamefolder maken van de blog, maar ik kon ook moeilijk nee zeggen tegen zoveel toffe dingen. (Had gekund, maar ik vond het allemaal zo leuk!)

Ik heb getracht wat dingen uit te smeren naar januari. Maar omdat het me zo benauwde, heb ik gelijk op 2 januari een aantal dingen stopgezet. Een lopende samenwerking zette ik, na 6 mooie maanden, stop. Hoe vereerd ik ook was en hoe leuk het me ook iets opleverde, het voelde als een gedwongen blogpost, elke maand weer. Niet spontaan. Het beklemde me.

Voor wie blog ik?

Ik realiseerde me ook dat de blog voor mij is. Ik had de laatste maanden van 2016 nogal veel de neiging om mezelf te verontschuldigen voor keuzes die ik maak. Ik gooide het maar op peer pressure. Maar uiteindelijk had ik het mezelf wijs gemaakt. Want niemand veroordeelt me om mijn keuzes. Och, er zijn vast wel mensen die me veroordelen, maar die doen het *gelukkig* in stilte. Dus ik kan bloggen waar ik over wil. Ik kan bloggen wanneer ik wil. Ik heb mezelf 3 dagen in de week opgelegd, maar hoezo? Voor wie? Omdat er ooit allemaal mensen zeiden dat je een vast blogritme moest hebben. Het zal best. Ik doe het voor mezelf! Dus ik blog wanneer ik wil. En als ik een dag oversla: geen haan die er naar kraait. Joe!

Meer Margo

En ik vind ook dat m’n blog een persoonlijker tintje mag krijgen. Iets meer mijn lefuh. Maar! Ook meer outfits. Ik zou het echt te gek vinden om elke week een outfit te plaatsen. Ik hoop dat het lukt. Is dit dan een goed voornemen? 😉

Ik schreef het laatst al op Instagram en stiekem was ik al een beetje begonnen met een paar ‘story time’ verhalen. Minder algemeenheden, meer Margo. Meer wat ik mee maak, meer over wat ik doe. Het is tenslotte een lifeblog, toch?

Ik stop niet met reviews en samenwerkingen. Maar ik ga selectiever zijn. En hoe ik die selectie maak: das lekker helemaal mijn zaak 😀

Ik wens jullie het allerbeste toe voor het komende jaar, en weet dat ik het zo zo zo zo zo enorm waardeer dat jullie allemaal mijn blog blijven bezoeken en dat jullie reacties plaatsen, ook al heb ik zelf niet altijd evenveel tijd om reacties te plaatsen. De vaste bezoekers hebben een plekje in mijn hart <3

Heb ik nog voornemens voor ‘het echte leven’?

Na de afgelopen feestdagen heb ik wederom beseft hoe rijk ik ben. Niet qua geld (want ik hou van spenderen) maar wel qua liefde van familie en vrienden. Ik heb zo’n mooie groep mensen om me heen: ik ben echt oprecht gelukkig. Ik hoop dat je nog niet moet kotsen! Ik heb door mijn geluk meer rust gekregen. Ik denk dat bovenstaande keuzes ook een gevolg zijn van die rust.

Ik heb niet per se voornemens die mijn leven beter gaan maken. Ik heb wel een hoop wensen. Materieel, ja, daar schaam ik me niet voor. Zoals een mooi nieuw kleed voor in de woonkamer, een mooie nieuwe krabpaal van zacht hout voor Poes (zodat ze de trappen in huis met rust laat), en een gave verre reis in de nazomer. Natuurlijk wens ik dat mijn familie gezond blijft, dat mijn schoonzus een mooi jongetje op de wereld zet in de zomer, dat het qua werk en liefde allemaal goed blijft gaan en natuurlijk: dat ik mijn streefgewicht behaal. Ik heb overal het volste vertrouwen in.

Liefs!

12 Comments

 1. Super goed meid! Lekker je eigen keuzes maken en jouw ding doen. Ik hou mij eigenlijk helemaal niet aan een vast blogritme en dit heb ik ook nooit gedaan tot nu toe. Ik zit mijzelf daar best wel eens over te bekritiseren, maar je hebt gelijk: ik doe dit voor mijzelf en wat maakt het ook allemaal uit de wereld vergaat niet ineens. Ik was rond oud en nieuw ook ziek, zag allemaal jaaroverzichten voorbij komen en ik kwam er niet aan toe. Jammer dan. Ik had beter kunnen plannen, maar dat is altijd achteraf gezien. Ik ga gewoon weer lekker door met blogjes schrijven en mij niet druk maken over zogenaamde verplichtingen rondom het bloggen. Ik kijk weer uit naar je blogposts en meer persoonlijke touch, leuk!

 2. Die pressure is heel herkenbaar. Joh, dat ritme stelt toch niets voor. Ik volg je al heel lang en weet ik veel wanneer er iets online komt? Ik lees je toch wel 🙂 Hou vol en het lijkt me super leuk om vaker samen foto’s te maken. Liefs, Brownie

 3. Heel inspirerend! Ik heb ook nee gezegd tegen een aantal samenwerkingen omdat ik, net als wat jij schrijft, geen reclamefolder blog wil. Het geeft zeker meer rust. Het is belangrijk te doen wat goed voelt en niet wat een ander voorschrijft. Goed geschreven Margo!

 4. Goed dat je voor jezelf kiest! Het is jouw blog, dus doe waar jij je goed bij voelt. Ik heb nog nooit een ritme gehad, en zelfs nog nooit iets ingepland. Al die verplichtingen zijn dingen die mensen zichzelf opleggen, ik vind plezier in het bloggen veel belangrijker. En het laatste stukje herken ik helemaal, dus nee, ik hoef niet te kotsen 😉

 5. Hell yeah, je kan zeker bloggen over dingen waar jij over wilt bloggen, doen waar jij je goed bij voelt! Ik heb dit jaar geen goede voornemens, maar ik merk aan mezelf dat ik het allemaal een beetje anders aan het doen ben, klinkt ook lekker vaag, I know haha.
  Meid, ik wens je iig een geweldigmooileuktofgezellig 2017! Liefs.x

 6. Lekker je eigen keuzes maken inderdaad. Ik kom altijd graag bij je lezen en dat het hier persoonlijker gaat worden vind ik alleen maar leuk 🙂 Gelukkig nieuwjaar, de beste wensen en veel plezier met bloggen dit jaar!

 7. Als je een keertje een totale andere samenwerking wil, beautygewijs dan voor een aantal looks uit te proberen, contact me. Gewoon voor de fun 🙂

 8. Kind, wat ben je heerlijk positief en wat leest dit weer prettig weg. Ik heb ook alle vertrouwen in jou en je kunnen. Dat streefgewicht komt er en voor de rest moet je lekker je eigen gang gaan. En hoe en wat en met wie, dat is lekker helemaal aan jou! Freedooooom (toch een klein George Michael tintje erin, ik kon het niet weerstaan.)
  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *