Ik heb best wel een tijdje gebokst. Hoe lang zou het geleden zijn, anderhalf jaar? Nee, ik denk wel 2 jaar. Elke dinsdag en donderdag leefde ik me helemaal uit op een kickback in de sportschool. We kregen les van een jongen die het volgens mij 100 keer beter kan dan wij met z’n allen bij elkaar. Ik vond het wel tof, ik ramde alles eruit en na dat uurtje kwam ik helemaal uitgeleefd weer thuis. Ik kon in het begin niet eens praten erna. Ik wenste een uur stilte. Ik was helemaal verrot.

Toen verwisselde de sportschool de kickbacks voor pads en na 3 lessen wist ik het zeker: ik vind dit echt heel stom. Je moest opeens gaan sparren. Soort van. De ene hield de pads vast en de ander sloeg of schopte. Het was een soort kickboksen, maar dan niet echt. Maar ik wilde helemaal niet ‘op’ iemand boksen. Doe mij die kickback maar: je kan aan 1 stuk door helemaal losgaan zonder dat iemand de pads verkeerd vasthoudt, of dat je elke keer moet wisselen. Dus ik stopte ermee.

Mijn sportmaatje heeft me toentertijd nog een paar keer geprobeerd over te halen. Maar ik had er echt wel genoeg van. Ik deed toen volop aan krachttraining en focuste me op het fietsen.

De laatste 2 maanden heb ik helemaal weinig een sportschool vanbinnen gezien. De drive was weg. Het afvallen lukte ook zonder het (intensieve) sporten. Ik ging liever een stukje wandelen of fietsen. Door de verhuizing is de sportschool niet meer naast de deur en in de winter 20 minuten fietsen.. neheh.

Maar opeens had ik de drive weer. Maandag stond ik alweer met kettlebells, zandzakken en dumbells te slingeren (hoi 3 dagen spierpijn) en donderdag ging ik zowaar weer eens boksen. In een andere sportschool, dat wel. En met de auto (want alsnog 20 minuten fietsen, ook al is het de andere kant op) maar ik ga tenminste wel weer.

De bokslessen zijn van dezelfde trainer. Dat vond ik wel leuk, en na 2 jaar wist hij nog steeds wie ik was. Nu was het niet meer met pads, maar met handschoenen op elkaar. Wennen? Ja. Moe? Ja. Trillende armen? Check. Pijn in de milt bij de kicks? Zeker. Conditie verslechterd? Best wel ja.

Vond ik het leuk, vroeg mijn vriend me. Ik weet het niet zeker. Het is een kwestie van wennen, denk ik. Dus ik ga volgende week weer en wie weet ga ik het weer leuk vinden.

Met welke sport ben jij gestopt omdat je het niet zo leuk vond?