Een goed Oud en Nieuw feestje staat voor mij gelijk aan glitters en nepwimpers. Vraag maar na: heb ik geen glitters op m’n kleding, dan plak ik m’n gezicht wel vol, spray ik het in mijn haar of draag ik shiny oorbellen. Die nepwimpers zijn elk jaar weer een crime (lees: zwaar!) maar met New Years Eve wil ik over the top.

De beste Oud en Nieuw feestjes zijn eigenlijk altijd huisfeestjes. Het eerste jaar dat ik in Rotterdam woonde, hostten mijn roomie en ik een NYE feestje. In november waren we aan het klussen en kwam dit idee al op. Het laminaat lag er nog niet in, of het was al bevlekt met bier en vette leverworst vlekken. Na 3 maanden pulkten we nog steeds bierdopjes tussen het (ondertussen verschoven) laminaat vandaan. Dit kan maar 1 ding betekenen: een topfeest.

Ik weet ook nog wat ik droeg. Ik had een zwart, mouwloos jurkje aan wat een beetje wijd uitliep. Ik had een pornoblonde boblijn, en hele heftige nepwimpers op. Het thema was baroque chic. Mannen kwamen in pak, vrouwen waren fancy. Ik vind het altijd leuk als mensen zich aan een thema houden!

Twee jaar erna vierden we wederom een huisfeestje bij vrienden. Dit was weer ouderwets hilarisch. We zouden na 12en naar een feestje gaan en kochten kaartjes van € 30. Bij het feestje kwamen we nooit aan. Wel vielen we (huisgenootje en andere bff) om met de fiets, sloopte de ik de rits van mijn winterjas én jurk (en dat had inderdaad met elkaar te maken) en stonden we uren in de kou te wachten op… okee, sommige dingen houd ik privé, haha! Maar lang verhaal kort: we kwamen nooit bij het feestje aan. Doei dertig euro! Uiteindelijk viste ik wel mijn vriend uit een andere club en gingen we samen naar huis. Ik droeg een blauw jurkje met kant en had m’n gezicht volgeplakt met glitters die eigenlijk voor nagels bedoeld waren.

Vorig jaar waren mijn vriend en ik in Dublin en woonden we het huisfeestje bij van onze vrienden. Ik droeg het mooie jurkje van MS Mode met het kanten vestje. Weinig glitters, wel chic. Ik was toen nog een beetje ziekig (een bekend wintergriepje) en het was dus ook voor mij geen gekkenhuis. Maar wel heel gezellig, en voor het eerst in jaren was ik op 1 januari fit genoeg om de deur uit te gaan. Op nieuwjaarsdag heb ik uitgebreid geshopt in de binnenstad van Dublin, gezellig!

Outfit inspiratie

Natuurlijk ben ik nu alweer bezig met een outfit voor dit jaar. Het is al over 3,5 week, er is haast bij! Om voor mezelf alvast wat inspiratie op te doen ben ik gaan zoeken naar een complete outfit, inclusief accessoires en een warm jasje voor wanneer we om 12 uur het dakterras op gaan!

10

Dus wat wordt het dit jaar? Een feest bij ons thuis. En ook al is het een thuisfeestje, ik moet toch een toffe outfit hebben met glitters. En goud. Ik heb mijn oog al laten vallen op wat party outfits! Bovenstaande jurk is van het merk Triangle en staat inmiddels op OTTO op mijn verlanglijstje. Hij gaat tot en met maat 50! Hij valt wijd en oogt soepel. Met een zwarte glanzende panty eronder is de partyoutfit gelijk klaar. Hij kost € 139,95, en ik weet zeker dat ik er vannacht over ga dromen.

Maak de outfit af

Met accessoires maak je een outfit af, en met Oud en Nieuw mag alles glanzen – zelfs als je thuisblijft.

party accessoires

Omdat het jurkje een zachtroze kleur heeft, wil ik dit combineren met rosegoud en zilver. De pumps van Heine zijn niet al te hoog, en ik vind het printje vooral zo leuk! Het armbandje is van s.Oliver en in combinatie met het horloge van Buffalo is gelijk de armcandy ook in orde. Het horloge matcht dan bij de tas (ook van Buffalo) en als we om 12 uur het dakterras opgaan, is het zachtleren jasje van Vero Moda zeker wel gewenst! En dan na 15 minuten weer gauw naar binnen om op te warmen 🙂

11

Eigenlijk wilde ik 1 outfit (= de jurk) samenstellen… maar deze rok zag ik bij een Duitse blogger op Instagram en ik ben er ook helemaal weg van. Hij is alleen wel vrij prijzig… zelfs nu hij afgeprijsd is. Wel heel tof te combineren met een mooie zwarte pump en een glittertop, zoals hierboven! Maar hier blijf ik maar van dromen

Heb jij je party outfit voor NYE al klaar, of heb je nog geen plannen?

1