Sinds oktober 2015 is het niet meer weg te denken uit mijn systeem, de blog en mijn Instagram: outfits! Ik show mijn dagelijkse of soms feestelijke outfits graag. Ik ben geen fashion expert, maar ik heb mezelf ondertussen wel wat trucs eigen gemaakt waardoor mijn outfitfoto’s beter uit de verf komen.

1. Stem je outfit af op de achtergrond

Sinds kort maakt mijn vriend mijn outfitfoto’s. Eerst deed ik het altijd met May, maar we zijn beiden druk en treffen elkaar nog weinig – vandaar dat ik mijn vriend betrokken heb in dit proces. Ik heb vaak een locatie in mijn hoofd en daar gaan we dan naar toe en schieten foto’s. Hij denkt graag mee en opperde laatst, toen we op weg waren naar de achtergrond van mijn keuze, een ander idee. Ik legde uit dat dat geen optie was. Die achtergrond was te druk. Vast wel cool hoor, maar het leidt teveel af. Mijn outfit moet poppen, niet de rest. Hij vond die grijze muur lelijk: snap ik, maar in combinatie met mijn roze trui is het perfect. Matcht mooi en het roze valt op. Zo ben je al onderweg naar een toffe foto.

DSC01975

2. Strike a pose, maar niet té

Dit moest ik leren. Dankzij goede tips van May ben ik niet meer aan het over-posen (is dat een woord?!) en sta ik een stuk natuurlijker op foto’s. Lach, direct in de camera of net langs de camera. Kijk dromerig in de verte, maar zorg ervoor dat je geen rare kop krijgt (gebeurt mij altijd). Kijk naar beneden, maar wordt geen Kylie Jenner die altijd op zoek is naar haar gevallen lens (echt, hier lach ik me suf om). Laat je gezicht zien. Wees niet te statisch, maar zet ook weer niet altijd die arm in je zij. Je bent meer dan je taille, je bent meer dan een mannequin.

3. Accessorize

Weet je wat het altijd goed doet? Detailfoto’s.  Een oorbel, mooie make-up, een glinsterend kettinkje of een gesp op je schoen: zorg dat er een detail is waar je op kan focussen. Ik ben eerlijk: ik doe dit niet altijd. Ik loop voorop in de comfort-polonaise en dit stralen mijn outfits dan ook uit. Oorbellen zijn niet altijd de eerste dingen waar ik aan denk. Maar een knallende lipstick werkt evengoed!

DSC00131

4. Durf

Durven zegt meer over je stijl dan over je foto: maar unieke printjes matchen of monochrome kleurencombi’s zorgen zeker voor goede foto’s. Durf ook eens een gekke bek te trekken, want dan durf je je echte ik te laten zien. Ik like liever échte foto’s van échte mensen, dan van de plastic fantastic fashionbloggers die er al zoveel zijn.

5. Investeer een beetje

Het is niet voor iedereen weggelegd, en daar ben ik me ook van bewust. Maar het scheelt wel: een fancy camera. Ik heb er zelf ook lang op moeten wachten, maar sinds kort heb ik dan een mooie nieuwe systeemcamera. Mijn volgende spaardoel is een nieuwe lens. Ik wil kwalitatief betere foto’s maken, en een goede camera is het halve werk.

De belangrijkste tip van tante Marg

Maar bovenal wil ik je meegeven: wees jezelf. Je eigen unieke uitstraling zorgt voor een perfecte outfitfoto.