Soms komt er iets op je pad wat voor jou bestemd is. Noem het het lot, noem het toeval. Ik ben al best een lange tijd verkikkerd op hummus (Pun not intended. Or is it?). Ik heb wel een bepaalde voorkeur voor 1 merk hummus. Een lunch zonder hummus is geen echte lunch. Dit kikkererwtensmeersel is mijn go-to beleg. Niet te breken.

Van BOON mocht ik een superleuk pakketje ontvangen met onder andere deze kikkererwtencurry. Ik geloof niet dat ik na de eerste alinea nog moet aantonen hoe blij ik hier mee was, toch? De kikkererwtencurry van BOON is helemaal vegan. Bonen zijn een bron van eiwitten en zijn daarom goede vleesvervangers. Deze curry van BOON komt in een hippe stazak en bevat verder nog pompoen, koriander, gember en nog veel meer lekkere kruiden. Die geur, mmm!

Wat heb je nodig?

  • 1 zak BOON kikkererwtencurry
  • 125 gram couscous
  • Gebrande cashewnoten
  • Sla naar keuze

dsc03399

Hoe maak je de kikkererwtencurry?

Breng water aan de kook (afhankelijk van de hoeveelheid couscous die je gaat maken) en laat vervolgens de couscous erin wellen. Als je gewone couscous te flauw vindt, kan je ook een bouillonblokje toevoegen aan het water. Zo krijgt de couscous meer smaak.

De curry kan je volgens BOON op meerdere manieren klaarmaken. Zo kan het au-bain-marie, maar ook gewoon in de pan: mijn favoriete bereidingswijze. Op een laag vuurtje warm je de curry op, maar zorg ervoor dat het niet gaat koken! Voeg erna de couscous en de kikkererwtencurry samen op 1 bord en verdeel de gebrande cashewnoten eroverheen. Aanvullend kan je de sla er doorheen mengen. Ik vind dit altijd wel een lekkere frisse smaak aan mijn couscousgerechten geven.

Dit gerecht is dus zo klaar, binnen 10 minuten. En het is lekker! Zo kruidig, zo smaakvol: ik raad je aan om het te proberen. Je vindt deze maaltijden onder andere in de Jumbo in de koelschappen. Ook de smaken Bruine Boon Chili en Witte Boon Tomaat vind je daar.

Eet smakelijk 🙂