Hey blogger

Denk jij soms ook alleen maar in zinnen zoals ‘5 manieren om je laarzen schoon te maken’ en ‘Waarom ik zo blij word van de herfst’? En vind je jezelf erna een weirdo omdat je dit doet maar je kan het niet helpen want je bent blogger? It’s in your nature!

Vraag jij ook met enige regelmaat aan je vriend/vriendin/moeder: ‘Maak even een foto van me terwijl ik de straat oversteek/dit schattige kopje thee vasthoud/met een vork in mijn salade prik like I’m loving life so much’?

Bedenk jij ook in bepaalde situaties soms in 140 tekens (tweet! Met veel sarcasme!) maar vergeet je dit later compleet te posten? Ik had een boek kunnen schrijven met ongeschreven tweets. Think about it.

Koop jij ook soms alleen maar prachtige make-up/interieurdingetjes/eten omdat dit het sowieso goed gaat doen op Instagram? (hashtag busted, kuch lipstick met koperen huls)

Heb je ook soms het gevoel dat sommige bloggers wel eens je zus hadden kunnen zijn? Of bff?

Voel jij ook een soort hardnekkige vasthoudendheid wanneer mensen zeggen ‘bloggen is dood’? Zo van: nevernooitniet, en ik zal het ze laten zien ook!

Zit je soms ook te balen dat je even niks op Instagram weet te zetten? Ik vraag me wel eens af waar ik me vroeger druk om maakte… #firstworldproblem

En baal je ook zo ENORM van het feit dat het zo vroeg donker is? Geen foto’s in de avond, aah!

Vast allemaal hele herkenbare punten 😀 Now tell me: wat is volgens jou echt jouw blogger ding? 

Elke nieuwe blog in je mailbox? Dat kan! Laat je e-mailadres achter en je ontvangt automatisch een e-mail zodra ik een nieuwe blog plaats. Handug!

26 comments

 1. Darina schreef:

  Wat een leuke posten en herkenbaar 🙂 Foto’s maken van eten is ook wel een bloggersding 🙂

 2. Rowan schreef:

  Heel herkenbaar allemaal! Ik heb dit artikel met een dikke glimlach op mijn gezicht gelezen. Heerlijk geschreven.

 3. Hennie schreef:

  Koper fotografeert inderdaad heel erg lekker! Verder heb ik niet veel last van foodfoto’s maken. Mijn maag steekt daar altijd een stokje voor, want dan is het simpelweg al op. Wat ik wel heb is een niet te stoppen drang om te schrijven. Heel af en toe kom ik niet lekker op gang, maar meestal schiet ik na twee minuten al in een hyperfocus.

 4. Tineke schreef:

  Die laatste twee dingen zijn vooral heel herkenbaar!
  Liefs

 5. Inge schreef:

  “Eerst even een foto maken”. Toen mijn ouders mij hielpen met klussen bijvoorbeeld. Ze wilden alles gelijk ophangen maar ik wilde eerst even alles vastleggen (wat overigens niet altijd is gelukt).

  1. Margo schreef:

   Hahaha! Je kan het maar nodig hebben, ooit, voor een blogpost 😉

 6. jeapiebel schreef:

  Ik denk dat de mensen denken dat de blog dood is, misschien bloggen ze voor bepaald doel. Maar als je blog verslaafd bent of blog erg leuk vindt om te bloggen dan blijft je gewoon bloggen no matter what! Ik geloof niet dat blog dood is.

 7. Evelyne schreef:

  Herkenbaar! Soms denk ik ‘help ik heb nog niets op Instagram gepost! Maar ja, wat moet ik dan posten?’ of loop ik een ganse dag te piekeren over een onderwerp om over te schrijven op mijn blog. Soms gaat dat allemaal vanzelf, maar ik heb zo’n momenten dat ik er gewoon niet op kom..

 8. sammie schreef:

  Oh de meeste zijn heel herkenbaar! Vooral het balen van het vroege donker worden nu. Foto’s maken is een hel nu.

 9. Manon schreef:

  Oh ik moet overal eerst een foto van maken. En dan pas mag ik het gaan testen, want owee dat er een veeg in die blush zit hahahahaha

 10. Echt een super leuke post. Ik herken me niet in alles hoor, maar sommige dingen zijn zó herkenbaar. Als ik dingen koop/ontvang dan moet ik van mezelf altijd wachten met het gebruiken tot ik het op de foto heb gezet. Soms mega frustrerend, omdat ik mijn grote nieuwsgierigheid dan in bedwang moet houden. Door het bloggen wil ik trouwens ook ineens gaan plannen als een pro en een designer. Het liefst een fijne blogplanning maken die er ook nog heel erg mooi uit moet zien. Haha. Daar heb ik nog veel in te doen!

 11. Kim schreef:

  Mijn hemel, er was een periode dat ik in tweets dacht. Of dan zei mijn vriend wat en wist hij dat ik het even wilde twee ten.
  Foto’s maken heb ik wat minder. Vind het nog een beetje awkward om in het openbaar op de foto te gaan haha!

  1. Kool Family schreef:

   Dat vind ik herkenbaar! Op sommige momenten denk ik: dit zou de perfecte foto zijn, maar dan lijkt mijn vriend mijn gedachten te kunnen lezen en zegt hij; je gaat hier je fototoestel toch niet uithalen he! En ik bezwijk dan meestal…
   Nu, op meeste plaatsen is hij het wel al gewoon; we gaan wekelijks op date en de afspraak is in totaal 5 minuten foto’s nemen.

  2. Josine schreef:

   Het is bizar hoe makkelijk ik tegenwoordig foto’s maak in het openbaar! In het begin vond ik dat eng, nu denk ik er eigenlijk bijna niet meer over na. Alleen bij omkleden in de auto, ja die blijft vreemd haha!

 12. MARIJKE schreef:

  Hahaha zo leuk om te lezen. Vooral dat het ‘s avonds te donker is voor foto’s. Zo irritant!

 13. Sara schreef:

  Ik denk dat we veel van onszelf herkennen in andere bloggers en dat vind ik fijn. Er wordt zoveel gesproken over anders zijn, maar toch hebben we veel dingen gemeen. Bloggen brengt mensen samen met een gemeenschappelijke interesse én dat is awesome!

 14. Mariska schreef:

  Ahh leuk! 🙂 Ik vind dat bloggers onder elkaar (lang niet iedereen!) eens niet zo haterig moeten zijn onder elkaar en elkaar gewoon helpen als je dat kunt. Waarom zou je dat niet doen? En geen jaloezie. BAH!

 15. Renske schreef:

  Haha, zeker herkenbaar! Bij mij is het vaak: “Wacht even, eerst even een foto!” Oeps! Dat het nu vroeger donker is, komt mij ook echt bereslecht uit… 😉

 16. Yes, herkenbaar! Ik zie ineens in alles een ‘fotomoment’, nooit geweten dat ik hier oog voor had. En ik heb ineens een passie, wat een goed gevoel is dat 🙂

 17. Josine schreef:

  Haha oooooh, zo herkenbaar! Naar mijn idee is bloggen niet dood. Zolang er mensen nog dingen googlen zullen ze altijd op blogs en recensies terecht komen, naast wikipedia en andere sites. Trouwens, was het idee van een blog niet ooit begonnen met ‘leuk schrijven voor jezelf’? Dan maken die lezers toch ook niks uit. Dubbele ontkenning.

 18. Susan schreef:

  Heel leuk om te lezen! Zeker herkenbaar ook.

 19. Melissa schreef:

  Haha. Ik BEN dit.

  1. Margo schreef:

   Hahahah!

 20. Jenn schreef:

  Heel herkenbaar!

 21. Saskia schreef:

  JAjaJA. Herkenbaar haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *