Rotterdammers spreken vaak over 2 delen van de stad: voor de brug en achter de brug. Ik heb 5 jaar in de stad gewoond, voor de brug als het ware. Nu we op Katendrecht wonen, wonen we opeens achter de brug. Officieel op Zuid. Ik dacht dat ik geen problemen zou hebben met die brug… maar nu het herfstig, koud, regenachtig en vroeg donker is heb ik wel degelijk problemen met de brug. Je kan je voorstellen dat toen ik een tijdje een scooter mocht testen voor de blog, ik even mijn hekel aan die brug vergat 😀

Vroeger heb ik een jaar of 2 scooter gereden. Naar de middelbare school, 15km verderop. Ik heb erna jarenlang geen scooter meer gehad. Ik haalde mijn rijbewijs en zat voornamelijk in mijn moeders auto, het OV en op de fiets. Toen kocht ik mijn eigen auto, maar in de stad deed ik nog steeds altijd alles op de fiets. Is sneller, is goedkoper (gratis dus eigenlijk) en veel makkelijker. Overal dat parkeergeld betalen, pff.

voordeelscooters

Van Voordeelscooters mocht ik ruim een week een champagne-kleurige Senzo Rivalux scooter testen. Serieus: dit is perfect. Je bent zo soepel als op de fiets maar de Erasmusbrug is opeens een lachertje; geen files, geen parkeergeld en niet zwetend en hijgend op je bestemming arriveren: I loved it.

Mijn motivatie om te sporten is met dit weer echt helemaal verdwenen. Kou, regen, donker, ellende, drama, huilen. Maar toen ik de scooter had, vond ik het geen probleem en ging ik weer 3 keer in de week. Dikke jas aan, handschoenen aan en go!

Senzo

Ik kreeg bij het testen van de Senzo ook enkele accessoires erbij: een goed slot, en een hoes voor over de scooter. Hij was 1 nacht volledig ondergepoept door vogeltjes uit de buurt. Om 8 uur ‘s ochtends je zadel poepvrij maken wil je maar 1 keer. Elke nacht erna heb ik de hoes eromheen gedaan. Sowieso moet je dat eigenlijk wel altijd doen, om hem te beschermen tegen de regen. Het is natuurlijk zonde als hij gaat roesten.

Lijkt die Senzo niet op…

Jazeker! Dit is een retro scooter die lijkt op een Vespa – je weet wel, zo’n dure Italiaanse. Echter zijn Senzo scooters aanzienlijk goedkoper! Je ziet de voordeelscooters tegenwoordig meer dan de originele. Die prijs maakt ze aantrekkelijk in aanschaf. Sinds ik hem weer heb moeten ‘inleveren’, droom ik er van om er zelf ook 1 te kopen.

Ga jij liever fietsen, met de auto of heb je ook een scooter?