Ik struggle: als plussize blogger willen afvallen, matcht dat wel?

Al een tijdje loop ik met dit idee in m’n hoofd. Laat ik het eens uitspreken, de inner struggle waar ik al een tijdje mee zit. Ik ben een plussize blogger maar ik wil graag gewicht verliezen. Spreek ik mezelf niet enorm tegen?

Ik zou wel gek zijn om mezelf niet te verdedigen natuurlijk 😉 Ik vind wat ik doe, heel logisch. Maar ik kan me voorstellen dat het wel eens als onlogisch gezien wordt.

Plussize, niet bodypositive

Er is een periode geweest dat ik mezelf bodypositive noemde. Dat was een periode waarin ik mijn lijf wel okee vond. Ik hield van mezelf – altijd wel gedaan trouwens – en had geen problemen met mezelf. Ik kon mezelf goed kleden naar mijn lichaam. Maar ik wilde altijd wel gezonder worden en begon daar naartoe te leven. Met de personal trainer, met een streng voedingsschema. Maar eigenlijk werd ik daar alleen maar ontevredener van.

Ik was heel gefocussed op sport, en ik stond braaf 4 keer per week in de fitness en ik ging er anders uitzien, maar op de weegschaal gebeurde minimaal. Ja ja, spieren, vet, dat verhaal. Maar ik wilde echt afvallen. Kilo’s eraf zien gaan. Dus toen besefte ik dat ik niet meer bodypositive was. Ik was niet meer happy met mijn eigen lijf. Er moest iets veranderen.

Dus ik veranderde mijn Instagram bio.

Geintje. Ik startte met Weight Watchers, wat tot nu toe nog steeds werkt. In het begin deed ik er nog stilletjes over. Ik vond dat het niet bij mijn ‘online presentatie’ hoorde. Is dat stom? Ik weet het niet. Ik jubelde overal over mijn curves, terwijl ik ze aan het wegwerken was. Het klinkt krom. Maar voor mij is het tegelijkertijd zo logisch. Langzamerhand vertelde ik meer over de Weetwatsers en mijn ‘strijd’. Soms kom je aan, soms val je af, soms sta je stil. Alle reacties waren altijd zo positief en leuk en vooral lief, dat mijn angst om dubbel over te komen weg viel.

Maar toch voelt het zo gek. En ik heb soms nog wel eens mijn bedenkingen. Want stel he, stel dat ik ooit mijn streefgewicht behaal? Met Weight Watchers zie ik voor het eerst in dat het volgend jaar wel eens kan gebeuren. Dan ben ik niet meer plussize. Dan ben ik normal size. Size. Hoe ga ik het dan aanpakken? Dan word ik een straight size fashion blogger, zoals er zoveel zijn. Dan heb ik niet meer die niche (die ene niche die ik al had) en heb ik veel minder kans om echt op te vallen.

En dan ga ik relativeren. Wat wil ik nou eigenlijk echt? Wat vind ik het belangrijkst? En waar doe ik het eigenlijk voor?

Wat wil ik nou eigenlijk echt?

Die kan ik makkelijk beantwoorden. Gezond worden. En ja, dan moet ik afvallen. Dus daar ga ik voor.

Wat vind ik het belangrijkst?

Een gezond gewicht en me happy voelen bij hoe ik eruit zie. En de blog is een hobby. Een superleuke hobby waar ik soms leuke extraatjes mee verdien. Maar ik heb een toffe baan (wanneer mag je het eigenlijk carrière noemen?) met zoveel gave doorgroeimogelijkheden in de toekomst. Mijn baan biedt perspectief, en ja, ook financiële stabiliteit. En ik klink misschien niet heel cool girlbossig en digital nomadig, maar ik houd echt van financiële stabiliteit. Zekerheid. En daarbij komt dat ik de leukste collega’s van de wereld heb, aan gave projecten werk en houd van mijn werk.

Dus als ik het zo op een rijtje zet, komt de blog op de derde plek. Eerst ikzelf, dan mijn baan en dan de blog.

Dus waar doe ik het allemaal voor?

Voor m’n gezondheid. En om mensen te inspireren. Haal ik mijn streefgewicht: dan word ik toch straight size? Ik hoop dat ik op dat moment ik nog steeds meiden en vrouwen kan inspireren met mijn outfits. Ongeacht welke maat ik draag.

Goed gesprek met mezelf, zo op deze manier. Maar ik vond het erg belangrijk om jullie mijn gevoelens betreffende dit onderwerp te laten weten. Om je te laten zien dat niet elke beslissing zwart/wit is. Er is een groot grijs gebied 😉 vol met gedachtes en twijfels!

Maarre… hoe dan ook: een fijn weekend moppies!

21 Comments

 1. Het dubbele gevoel kan ik me wel voorstellen, maar ga voor je gezondheid en voor jezelf! Er zijn nog zoveel dingen om over te bloggen als je niet meer plussize bent 🙂

 2. Joh ik ben een mamablogger volgens vele en ik schrijf toch ook over beauty dingen of over mijn strijd tegen de kilo’s. Jouw blog, jouw leven en ik applaudisseer alleen maar dat je kijkt naar hoe jij je voelt. Want daar gaat het om. Wil jij een gezonder gewicht, hartstikke goed toch!

 3. Dit is echt heel herkenbaar voor mij!! ik heb ook een fulltime job waar ik meer dan tevreden mee ben en goed mee verdien. Ben onlangs ook aardig wat kilo’s afgevallen, ondanks dat ik beweer een echte levensgenieter te zijn. Maar naar mijn mening kun je dit absoluut combineren. Als jij gelukkig bent maak je anderen ook gelukkig. Voor mij ben je een inspiratiebron omdat je bent zoals je bent. Puur natuur, niets meer en niets minder.

 4. weet je blijf gewoon plus size blogger? je moet toch niet persee een panlat te zijn om over de modellenwereld te praten, dus waarom zou omgekeerd ook niet kunnen?

 5. Altijd voor je eigen gezond kiezen !
  Ik weet niet wat je streefgewicht is en welke maat je dan hebt. Maar er zal dan vast ook wel genoeg mensen zijn die je willen volgen.

 6. Lieve Go, ik lees jouw blog om jou. Who cares what size you have. Dat motto bij je blog heb je nu, dat hoort nu bij je. Je blog is hetisMarg en dat is waarom ik jouw blog lees. Dat motto trekt nu misschien andere plus size babes aan omdat ze zich met je kunnen identificeren. Heb je straks een straight size, dan veranderd toch gewoon je motto? Niet je blog.

  Overigens schrijf ik daarom meestal over curves, dat vind ik namelijk niet size-gerelateerd. Hoe slank ik ook wordt, die heupen en billen hou ik altijd en dat geldt voor veel vrouwen.

 7. het feit om ‘plus size’ te blijven omdat dat beter is voor je blog (om het even bot te zeggen) vind ik toch wel ‘heftig.’ Kies voor jezelf en voor je gezondheid – niet voor het internet/voor je blog.

 8. Ik volg hetismarg om jouw Mar, niet om hoeveel je weegt, of je plussize bent of niet. Je bent mooi zoals je bent en het boeit mij niet hoe zwaar (of hoe licht 😉 je dan bent. Je maakt me altijd aan het lachen met je leuke verhalen en die blijf ik toch volgen. Ik snap dat je twijfelt over hoe het wel niet over moet komen maar het enige wat ik daar nog over wil zeggen is dat je het voor jezelf doet, niet voor iemand anders xx

 9. Ok, dan ben je straks niet meer plussize. Maar maakt je dat gelijk downsize? Welnee, gekkerd! Jij (en ik) houd(en) onze curves echt wel. We nemen alleen wat minder ruimte in beslag in de breedte. That’s all. Dat gaat echt niet ten koste van je geloofwaardigheid. Want mensen blijven toch wel komen. En aangezien maat 40 in de hedendaagse maatschappij als ‘stevig’ wordt gezien, blijven je alsnog plussize. Hoe idioot die maatschappij ook beredeneert en hoe idioot dit ook klinkt. Heb je the best of both worlds. Ha! X

 10. Ik vind er niks onlogisch aan. Je bent plussize dus blog je daar ook over op die manier. Maakt dat dan dat je niet af ‘mag’ vallen? Snap daar niks van!
  Gezond worden heeft je prioriteit, is dat niet vele malen belangrijker? En lekker in je vel zitten, happy zijn met jezelf. En of je dan plussize bent of niet, dat is aan jou!
  Ik denk dat je voor velen een inspiratie bent!! Volg je hart <3

 11. Misschien een beetje een late reactie op deze post, maar lees hem net terwijl ik je blog voor het eerst ontdek (connect).
  Ik snap dat je in deze dog eat dog blogwereld een (niche)’label’ nodig hebt om je blog te verantwoorden (bv naar adverteerders toe). Toch denk ik dat jij een manier van schrijven hebt die vanzelf een ‘niche’-groep creëert. Stiekem ben ik een beetje jaloers op je geestige, onbevangen en vooral eerlijke schrijftstijl. Misschien is wie jij bent en waar je voor staat wel je ‘niche’, al zal je er misschien ooit -als ex- plus size- een labeltje voor moeten bedenken 😉
  Ik blijf je in elk geval volgen, plus size of niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *