Ik probeerde al tijden om mijn fluffy pancakes te perfectioneren. Op de 1 of andere manier wist ik wel hoe het moest, maar was ik altijd te haastig of zette ik het vuur te hoog… en ze werden altijd plat en net een tikkie te bruin. Met een knapperig randje. Oke oke, zwart, zeur niet zo!

Wat heb je nodig?

  • 4 eetlepels Optimel yoghurt Griekse stijl vanille (0% vet)
  • 30 gram havermeel
  • 1 ei
  • 3 plakjes bacon
  • olijfolie
  • half zakje baking soda
  • eventueel agave stroop

DSC_0068

Serieus, kijk hoe goudbruin! 

Hoe maak je de fluffy pancakes?

Meng het ei, het meel en de yoghurt door elkaar. Je krijgt een soort van cement-achtig beslag. Ik haal hier ongeveer 3 pannenkoekjes uit. Doe de olijfolie in de pan en zet het vuur middelhoog. Maak met een lepe 3 pannenkoeken in de pan en duw ze een beetje uit. Draai ze om wanneer de bovenkant gestold is.

In een andere pan kan je de bacon knapperig bakken. Als je fluffy pancakes klaar zijn, kan je de bacon er overheen versnipperen. Voeg nog wat agavesiroop toe (of gewoon stroop, if you wish) en eventueel wat fruit voor extra zoetigheid. Eet smakelijk!

Ga jij dit weekend ontbijten met deze fluffy pancakes?