Als ik 1 geur in een flesje zou mogen doen.. oh wait

Jarenlang zwoor ik bij mijn lievelingsgeur van Dolce & Gabanna: L’Imperatrice (oftewel nummer 3). Ik rook hem voor het eerst in New York in 2009, en kocht hem bij landing op Schiphol. Sindsdien was het aan. Elke verjaardag, kerst of Sinterklaas vraag ik dit luchtje weer. Niks kon hem evenaren! Nummer 3 en ik, wij waren NTB.

Maar toen kwam Etos met haar heerlijke Botanical Boost-lijn. Nieuwsgierig als ik was, kocht ik in april de Raspberry douchegel en de Jasmin & Vanilla scrub.

Ik associeer geuren altijd met mensen of gebeurtenissen. Zo kan ik Nummer 3 nooit ruiken zonder aan New York te denken, associeer ik sigarettenrook in de winter met kermis en suikerspinnen (weet ook niet waarom) en als ik nu de Raspberry douchegel in bad gooi – lekker recalcitrant – denk ik aan het boek wat ik toen aan het lezen was: Ritueel door Mo Hayder. Die geur = dat boek. Onlosmakelijk verbonden. 

Maar Jasmin & Vanilla scrub… daar voelde ik iets anders bij. Dit is iets nieuws. Dat is geen kalverliefde zoals bij Nummer 3. Dit is houden van. Ik scrubte niet alleen mijn dode, maar ook mijn levende huidcellen er vanaf om deze geur maar te ruiken. Oh Etos, wat doe je me aan.

Nu mijn scrub zo hard als cement is geworden (beetje jammer, maar iedere perfecte relatie heeft zo zijn barstjes, het geeft ook niet, ik hou nog wel van je) ging ik op zoek naar een baddingetje in die geur. Een badolie, een schuimpje. Raspberry kon ik niet meer gebruiken in bad, ik kon alleen maar denken aan die Jack Caffrey en z’n moordzaken. Tobbend voor het Botanical Boost standje viel opeens mijn oog op deze spray. Mijn lievelingslucht, in een spray. HEAVEN!

Ik kan hem overal opspuiten en hem heel de dag ruiken. Op mezelf, op mijn kleding, m’n beddengoed, wacht, zelfs Poes..? Nee, geintje, dat doe ik niet. Dat is brutal, zeker nu Dierendag net achter de rug is.

Maar… ik wil er niet te snel genoeg van krijgen natuurlijk. Ik ga in het begin een beetje afstand nemen, onze momenten moeten speciaal blijven.

Wat is jouw aller-aller-allerlievelings geur?

14 comments

 1. Karen schreef:

  🙂 Haha, ik moet weer om je lachen Margo. Ik vind die geuren van de Botanical Boost ook heel fijn… en voor de winter komt er een nieuwe aan met gember en sinaasappelbloesem. Vertelde Etos tijdens een event laatst en ik heb ‘m al mogen ruiken! Superlekker.
  Mijn allerfavorietste geuren zijn Elie Saab en Love van Chloe. En van de baby natuurlijk. Die ruikt ook goddelijk!

 2. Nu ben ik natuurlijk wel HEEL benieuwd 😉

 3. Mariëlle schreef:

  Hihihihi! En ik ben nu wel heel benieuwd hoor! Ik wil sowieso nog een heleboel van Etos proberen!

 4. Rinske schreef:

  Ik vind je schrijfstijl zo leuk! Mijn favoriete geur is womanity van Thierry mugler, ooit was ik met een vriendin allerlei luchtjes aan het opspuiten en Jezus wat stonk deze geur. Ik omschreef het als de aroma van een verrotte mandarijn, (en omdat ik die dingen regelmatig in m’n tas stop zonder op te eten, weet ik precies hoe dit ruikt) maar uiteindelijk kwam womanity’s ware aard naar boven en ben ik om, dit is een blijver.

  1. Margo schreef:

   Ah dank je wel Rinske! HAHA ik herken dat wel, ik had dat met een luchtje van Calvin Klein, wat een bocht vond ik dat. Maar later kon ik niet meer zonder 🙂

 5. Oeh, nu ben ik echt heel erg benieuwd geworden en ga ik binnenkort zeker eventjes snuffelen. Sinds ik over ben gestapt op enkel dierproefvrije cosmetica, moet ik nog eventjes zoeken naar mijn lievelingsgeur. Ik heb echt heel wat lekkere dierproefvrije geurtjes hoor, maar eentje die ik altijd zou willen ruiken en zelfs op de poes zou willen (maar niet doen!) spuiten die heb ik niet. Het moet dan ook wel een hele hele lekkere geur zijn, want ik vind het vachtje van onze kat zo lekker vertrouwd ruiken. Genieten!!

  1. Margo schreef:

   Ah ja, ik herken dat wel. Vooral toen Poes een kitten was, vond ik haar vachtje zo lekker ruiken haha! Nu is het wat neutraler geworden. Maar dat lijkt me wel lastig, op zoek naar een nieuwe lievelingsgeur. Succes met zoeken 🙂

 6. Kim schreef:

  Ik heb nog niks uit die lijn geprobeerd! Ben wel benieuwd nu haha 🙂

  1. Margo schreef:

   Ohhh doen joh! Je mist echt iets 🙂

 7. Manon schreef:

  Ik ben best wel benieuwd geworden na jouw leuke verhaal! Ik ga binnenkort eens even naar de etos

 8. Josine schreef:

  Whuahahhaaaaa… spray ook even op Poes, gewoon doen joh! Ben benieuwd naar je nieuwe odeur xx

 9. Aniet schreef:

  Hi Marg,

  Mijn fragrance top 3 is al heel lang: Aromatics Elixir van Clinique.
  Coco Chanel .
  Soir de Lune van Sisley

  1. Margo schreef:

   Oh ben benieuwd naar die van Clinique! Die ken ik nog niet 🙂

 10. Deze scrub is ZO lekker! Ik snap je gevoel helemaal. Met dit flesje wil je trouwen. De bodymist in de geur raspberry is ook onwijs lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *