Ik had een theorie. Ik was ervan overtuigd dat mensen die enkel en alleen selfies/foto’s van zichzelf plaatsen, over het algemeen meer volgers hebben dan mensen die dit niet doen. Noem het ongegrond, noem het een aanname, noem het wat je wil. Maar ik wilde het toch eens uitproberen. Ik besloot een week lang ook alleen maar foto’s van m’n eigen grubbes te plaatsen. Geloof me: totdat ik mezelf niet meer kon zien.

Timeline

Ik verzon dit idee op woensdag 31 augustus. Ik plaatste elke dag 1 of meerdere foto’s van mezelf. Of het nu outfitfoto’s waren, selfies of spiegelfoto’s (#mirrormarg). Het was een uitdaging. Soms wist ik het gewoon even niet wat ik moest plaatsen. Ik had het geluk dat ik die week een aantal outfits ging schieten, maar ik zie er nou eenmaal niet elke dag flitsend uit. Ik sta niet elke werkdag m’n ogen te kwasten en ik krul ook niet elke dag m’n lokken – maar toch probeerde ik iets te plaatsen door soms een #tbt te doen of op vrijdagavond om half 11 nog een selfie te maken in de badkamer.

Ik tik deze alinea nu op maandagavond 5 september. Momenteel zijn mijn volgers met 40 mensjes gestegen. Niet schrikbarend veel, maar op zich wel aardig resultaat. Toen ik een dag niks plaatste, verloof ik ook zo weer 5 volgers. Maar goed: de week is nog niet voorbij! Het reposten van Style And Curve magazine heeft zeker geholpen maar ik heb ook wel aardig wat interactie onder foto’s, en ik denk dat Instagram daar ook wel meer aandacht aan geeft op de explore pagina.

Oke, woensdagavond 7 september. Op hoeveel staan we nu? 50 mensen in totaal erbij. Not bad, not bad at all.

Na vandaag ga ik weer normaal doen, en kijken wat me dat oplevert. Met normaal doen bedoel ik ontbijtjes, foto’s van Poes en soms iets ander randoms. Dan kan ik een mooie vergelijking maken.

Een week later, woensdag 14 september, zit ik op 30 volgers erbij. 1707, om precies te zijn. Het fluctueert een beetje tussen 1710 en 1705, maar as we speak is dit het resultaat. Ondanks dat het onderzoek niet gehouden is onder 1500 Britten *kuch DailyMail kuch* is het toch een opvallend resultaat. Heel kort door de bocht kan ik zeggen dat foto’s van jezelf je meer volgers opleveren!

Toch ga ik hier geen vast ding van maken, alleen die foto’s van mezelf. Ik vind het maar moeilijk. Maar ik snap helemaal waarom mensen het doen. Je wordt overspoeld met complimenten waardoor je ego lekker geboost wordt natuurlijk. Ik vind het maar ongemakkelijk – wel lief van iedereen, maar wel een beetje gek.

Zo af en toe wat ongegeneerde selfies posten is natuurlijk hartstikke leuk. Een mooie outfitfoto doe ik liever – dan heb ik tenminste echt iets te laten zien, in plaats van alleen m’n kraaienpootjes op je beeldscherm (geintje. Of toch niet?). Dus nee, hetismarg wordt geen ego-account!

Ik wil jullie allemaal hartstikke bedanken voor het niet ontvolgen van mijn account in deze week. Love you all!