Ondertiteling > Commentaar: uit

Afgelopen woensdag ging ik met m’n vriendinnen naar de Ladies Night in Pathé. Bridget Jones for the win! Jarenlang waren deze films naadloos verbonden met onze vriendschap. Deel 1 en deel 2, ik heb ze nog steeds op DVD. We refereerden regelmatig aan ‘All by myself’ en de scene dat ze in een ski-oord een zwangerschapstest wil kopen: “SCHWUNGER! MIT BABY!” Hilarisch. En nu was er dan eindelijk deel 3! In juni bestelden we al kaartjes voor de Ladies Night en afgelopen woensdag was het dan zover: een avondje giechelen met hysterische vrouwen. Don’t worry, no spoilers.

De film was heerlijk, goeie grappen en zelfs een tikje emotioneel. Maar daar wil ik het verder helemaal niet over hebben. Ga er vooral zelf heen! Ik wilde een ander onderwerp aansnijden. Namelijk het feit dat er mensen zijn die hardop meepraten met de film.

Ik snap dat je soms je enthousiasme niet kan onderdrukken. Ik ben ook heel blij dat McDreamy een rolletje speelt in deze film, en ja, sommige scenes zijn zo voorspelbaar dat je ervan in slaap valt, maar dat hoeft niet te betekenen dat je dit ook allemaal hardop moet zeggen. Sowieso zit je in een bioscoop. Je zit niet thuis op de bank in je onesie met je voeten op tafel. Je zit in een zaal met mensen die allemaal 20 euro hebben neergelegd voor 3 druppels prosecco en een Ladies Night goodiebag vol met tijdschriften-die-nooit-gelezen-gaan-worden, en iedereen wil graag genieten van de film zonder jouw commentaar op elke stompzinnige actie die Bridget weer uithaalt.

Misschien ben je zo opgezweept door de gezellige too gay to function presentator die de zaal kwam opwarmen met prijzen, dat je denkt dat het ok is om hetzelfde volume op te zetten als hij deed. Vertrouw mij: het is niet ok.

Dit soort vrouwen, die hun emoties niet de baas konden, zaten direct achter ons. Het eerste deel van de film was het hilarisch en lachte ik nog harder om hen dan om de film. De tweede helft was het moeilijk irritant. Ik kan in verband met spoilers geen uitspraken herhalen, maar je kan je vast wel inbeelden hoe het is. Oke, 1 uitspraak dan: “Een JOERT? Wat is een joert?” #gemisvanalgemenekennis

Het lijkt wel alsof alle vrouwen hun spanning voor deze avond eruit moesten laten tijdens het kijken van deze film. De sfeer is anders. Ik deel enkele voorbeelden met je.

Er werd hardop meegezongen met een zeer bekende zanger die een klein rolletje had in deze film. SERIOUSLY? Het voelde alsof ik in een vliegtuig zat waar geapplaudisseerd werd voor de piloot. Net zo idioot. Moet ik mezelf herhalen? Je zit in de bioscoop! Je bent niet, ik herhaal niet bij het concert aanwezig. Meezingen heeft geen enkele zin. Niemand waardeert het.

Er werd onbedaarlijk gelachen bij seksueel getinte grapjes. Categorie: Oh buurman, wat doet u nu? Er werd geil gekreund tijdens de verschijning van Dr. McDreamy. Ik kreeg enorm de drang om extra absorberende inlegkruisjes te gaan uitdelen. Ladies, hold yourself together.

Zinloze opmerkingen zoals “Daar loopt-ie!” of “Ik denk dat ze rechts gaat” voegen helemaal niks toe aan het kijken van deze film. Niet voor je vriendin naast je, en al helemaal niet voor de mensen die je niet kennen. Die willen alleen maar dat je de zaal verlaat en je bek houdt.

Ik heb geen idee hoe Dr. McDreamy in het echt heet. Hoef ik ook niet te weten. Hij is perfect zoals hij is.