Herinner je je mijn baby pilea nog? Die baby is nu uitgegroeid tot een peuter. Van 3 blaadjes tot 8. Dit ging niet zonder slag of stoot…

Oke, dramatization tot de max natuurlijk. Maar vanaf het moment dat ik pilea had overgepot in het mooie glazen doosje, gebeurde er eigenlijk niks. Hij leefde lief, maar hij groeide niet. Ongeveer een maand geleden kwam ik tot de genius conclusie dat planten beter groeien in warmte. Ik had mijn moestuintje al verplaatst naar de dakopbouw – het huisje op ons dakterras – omdat het daar standaard 10 graden warmer is dan beneden. Iets met zonder ventilatie. M’n courgettes groeien daar als idioten!

1 verdieping lager bevindt zich de keuken. Dit is onder het platte dak en dus ook vaak warmpjes. Deze dagen verfoei ik het platte dak, maar in de winter zal het vast lekker zijn. Daar houd ik mezelf dan maar aan vast. En het voordeel van een omgekeerde huisindeling: de slaapkamer beneden is heerlijk koel. Maar ik dwaal af. Het ging om de pilea. Die ik naar de keuken verhuisde waar hij binnen no-time uitgroeide tot een forse peuter. Mommy so proud!

pilea

Ik hoop nu echt dat het zo’n hele grote pilea gaat worden die je vaak op ultrahippe Instagram accounts ziet. Afgelopen weekend zag ik ook een enorme pilea op de Swan Market en ik was op slag verliefd. Pilea en ik worden erg gelukkig oud samen, ik weet het zeker!

Dus nazomer, dank je wel voor deze kans om mijn baby te laten groeien. Zonder jou was het niet gelukt.

Liefs!