Flatteus: ja/nee

Bij tijd en wijle ben ik zo trots als een pauwtje. Mijn Instagram posts worden regelmatig opgepikt door huge plussize accounts die mijn foto reposten. Dit komt uiteraard ook door de fotografie van mijn huisfotograaf, waardoor de foto’s er mega profi uitzien. Maar het komt natuurlijk ook doordat ik plussize ben, ha! En echt. Mensen houden van echt. Ik ben geen Insta-model. Ik ben gewoon Margo met witte kuiten en littekens op m’n knieën omdat kleine Margootje vroeger altijd op haar waffeltje ging. Of het nou lopend, fietsend of op de scooter was. Ik viel wel. Geen probleem.

Deze schitterende knieën showde ik afgelopen vrijdag op Instagram in een jurk die ik had ontvangen, mijn eerste internationale samenwerking. Wederom trots als die pauw. Style And Curve Magazine pikte mijn foto op en repostte hem op Instagram én op Facebook. Wow, that’s a first. (Zelden trouwens zoveel likes en reacties gehad op een foto. Thanks for that <3)

Uiteraard komen daar reacties op. Yay or nay, vroeg Style And Curve. De reacties waren vooral gericht op de jurk, en daar kan ik inkomen. Over smaak valt niet te twisten. Alleen 1 opmerking stak me nogal, en dat was dat de jurk me niet zou flatteren. Gepost door Ms. Fashionable USA 2016 natuurlijk, je kent dat soort types wel.

Ik zou mezelluf niet zijn door erop te reageren: “Clothes don’t always have to be flattering, Caroline,” zei ik met een valse glimlach – dubbele punt haakje sluiten – erachter. 

Weet je, Caroline. Je bent actief op een Facebookpagina genaamd Style And CURVE. Hier zijn mensen die hun curves laten zien. Hun glooiende lichaam inspireert anderen om ook van zichzelf te leren houden, en hun kledingstijl inspireert anderen om ook dat ene jurkje te gaan kopen. You know the drill. Waarom zou iemand die van zichzelf houdt en de boodschap overbrengt om zichzelf leuk te kleden ongeacht de maat, per se kleding kiezen die je slank maakt? Dat matcht toch voor geen meter? Waarom moeten kleren altijd flatterend zijn?

Zelfde verhaal als die vrouw die mij adviseerde een corrigerende onderbroek te dragen onder m’n jeans. Uhu, dan snap je totaal mijn standpunt niet. OF je hebt je niet verdiept, dat kan natuurlijk ook. Mensen geven nog al snel hun bek een douw, zonder dat ze weten waar ze het over hebben.

Oh ja hoor, ik voel me heerlijk in een shaping jeans en tuurlijk is het leuk als dat skaterjurkje m’n smaller wordende taille – dat dan weer wel – benadrukt. Maar ik draag net zo goed een a-lijn jurkje of een lekkere wijde tuniek. Want het gaat er toch om wat ik lekker vind zitten en leuk vindt staan? En niet wat Caroline of iedere andere internetgekkie flatteus vindt.

Ik was het trouwens absoluut niet met Caroline eens. Maar das een ander verhaal 😀

21 comments

 1. MARIJKE schreef:

  Wat leuk om te lezen dat je foto’s opgepikt worden door grote accounts! Super tof. Vind je outfit foto’s ook altijd erg leuk om te zien!

 2. Karen schreef:

  Mensen kunnen zo dom reageren. Daar snap ik sowieso vaak weinig van. En hoera voor jou! Knappe vrouw (en dat rijmt).

  1. Margo schreef:

   Jij hebt dit inderdaad ook nog recentelijk meegemaakt natuurlijk. Kan frustrerend zijn he!?
   Dankuwel <3

 3. Darina schreef:

  You go girl! Gaaf dat je foto’s worden gerepost!

 4. Ilse schreef:

  Wat super tof dat je foto’s worden gedeeld door andere grote accounts! En je foto’s, die ik even snel heb bekeken op je instagram account, zien er allemaal heel mooi uit!

 5. Nailtalk schreef:

  Mooie column! In 1 woord; STERK!! Je bent zo heerlijk jezelf. Das al 1 reden waarom ik je een tof wijf vind 🙂

 6. Marije schreef:

  Way to go! Tijd dat de Carolines van deze wereld eens de waarheid worden gezegd.

 7. Lizet schreef:

  Vind het leuk om de verschillende outfits te zien! En de jurk staat je mooi hoor… Mensen moeten wat te zeuren hebben toch? 😉 Tof dat je zo wordt opgepikt door de grote accounts! Goed bezig!

 8. Je ziet er supergoed uit hoor! En ik heb heel hard gelachen om dit artikel 😉 Het zou voor veel dames goed zijn om zo over zichzelf en hun lichaam te denken! We are beautiful 🙂

 9. Sonja schreef:

  Gewoon doorgaan en inderdaad. Iedereen is zoals hij is. Gelukkig maar😉👍

 10. Haha geniaal geschreven en je hebt helemaal gelijk! Kreeg ooit ook het advies een corrigerende slip te dragen, was in staat deze persoon een corrigerende tik te geven haha!

  1. Margo schreef:

   Hoe durven ze he?! Ha, corrigerende tik, mooi 😀

  2. Haha (corrigerende tik 😂) Boks! 😘

 11. Tamara TS schreef:

  Je hebt helemaal gelijk. Flatteren klinkt altijd of je alles moet verstoppen. Nergens voor nodig!

 12. Marjoleine schreef:

  Je ziet er super goed uit! Ik hou niet van dat soort mensen als Caroline, niks van aantrekken 🙂

  1. Margo schreef:

   Dank je wel Marjoleine, lief van je!

 13. Ik begrijp ook nooit zo goed waarom sommige mensen denken dat hun reactie wat toevoegt op een post. Ik krijg op recepten wel eens een ‘gatver lijkt me echt ranzig’ bijv. Of op outfits een ‘hm, echt niet mijn smaak’.
  Ehm… Thanks for sharing?
  Maar goed: welkom op het internet, waar iedereen zijn mening mag ventileren, ook als er niet om gevraagd wordt of als het geen zak toevoegt 😁

  1. Margo schreef:

   Ongelooflijk. If you don’t like it, zip it! Als er iemand flauwvalt en iemand anders roept: is er een dokter in de zaal? Ga jij toch ook niet zeggen: nee, ik heb autotechniek gestudeerd dus ik ben geen dokter. Dan hou je je mond.

   Het moge duidelijk zijn dat dit soort mensen niet ons soort mensen is 😉

 14. evelien schreef:

  Als eerste echt super tof dat je foto werd repost, heel leuk!
  En oh dat soort mensen op het internet, kan me daar zo aan irriteren. Vind het knap hoe je hebt gereageerd want ik zou denk echt beetje boos worden haha!
  Oh en inderdaad van die opmerkingen over corrigerend ondergoed, verschrikkelijk. Je schrijft toch over curves, dan mogen we die ook trots laten zien!

 15. Danielle schreef:

  Helemaal eens! Mensen denken altijd maar dat kleding “slanker” moet maken… dan alleen is het mooi of flatterend. Daar stoor ik mij altijd ontzettend aan! Ook iets dat je voller maakt kan je hartstikke leuk staan. Goede reactie dus, die ga ik opslaan for future reference!

 16. Wanda schreef:

  Heerlijk om eens foto’s te zien van iemand die gewoon lekker zichzelf durft te zijn! Ook ik ben een maatje meer en kan soms heel onzeker worden als ik merk hoe anderen daar op reageren, alsof je dan ook direct een minder mens bent. Gelukkig durf jij er gewoon voor uit te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *