#40days40outfits

Een tijdje geleden vertelde Josine mij over het 40days40outfits concept. We namen samen een video op waarin ze er alles over in vertelde en de kickoff was vorige week zondag!

Nou was ik het een klein beetje vergeten totdat Josine’s video online kwam afgelopen week. Toen Esther van Happilyeverafterx รฉn Lesley van Mylittlehappiness vanaf die dag ook mee gingen doen, dacht ik: nu kan ik natuurlijk niet achterblijven! Vanaf zaterdag neem ik dus foto’s van mijn outfits en 1 keer in de zoveel tijd zal ik deze delen hier op de blog.

Wat is 40days40outfits?

In deze challenge mag je 40 dagen niet shoppen. 40 dagen niet shoppen! De mooie gedachte hierachter is consuminderen, en tegelijkertijd leer je opnieuw en opnieuw combineren. Combineren is nooit mijn sterkste punt geweest. Ik ben een held in outfits 100x aantrekken totdat ze me de neus uitkomen. Dus ik hoop dat het me gaat lukken zonder elke week dezelfde outfits te showen ๐Ÿ˜€

Dus… niet shoppen

Dat moet op zich geen probleem zijn. Ik heb het geld toch niet op stapels liggen dus alles wat ik kan besparen, graag! Dit geeft me nog een extra reden om mijn verdiende geld aan kleding op te maken. Weggeven, ruilen en krijgen mag – dus shoptegoeden die ik nog heb zullen er zeker wel aan gaan ๐Ÿ˜€

Zaterdag ging ik de stad in en heb ik geen kleding of accessoires gekocht voor mezelf. Score! Zondag bezocht ik de Swan Market en heb ik wederom niks gekocht behalve een sapje en een kop koffie. 2 down, 38 to go ๐Ÿ˜‰

Ik ben benieuwd hoe het wordt! Doe jij ook mee?!

8 Comments

 1. Wauw wat knap zeg! You go!
  Ik vind het een heel tof initiatief, maar mij lijkt het heel erg moeilijk omdat de herfst collectie eraan komt.
  Vind het wel stoer van de meiden die meedoen! Gaaf. <3
  Liefs,
  Evelien

 2. Ik ben ook een tijdje niet aan het kopen maar dan pas valt op hoeveel je onbewust koopt! (en eten doet bij mij ook niet mee hoor! als ik lekker eten ruik koop ik het, ahahah!)

  werkt echt heel erg goed! mijn portemonnee vindt het fijn :’)

  Ben benieuwd naar je outfits!!

 3. Ben zo benieuwd naar al je outfits! Lijkt mij echt moeilijk om 40 verschillende outfits te maken. Zo heb ik altijd weinig leuke/mooie zomerkleding omdat ik dit bijna nooit aan heb. Maar nu het al 2 weken super warm is draag ik toch veel dezelfde outfits. Kortom ben erg benieuwd!

 4. Leuk! De perfecte manier om je kledingkast weer op een nieuwe manier te leren kennen. Ik heb dit jaar al een poos geprobeerd in al mijn outfits een keldingstuk te verwerken wat ik nog amper heb gedragen en dat leverde ook verrassende nieuwe combinaties op. Op dit moment probeer ik juist mijn outfits zo lang mogelijk te dragen zonder wassen, want minder wassen = beter voor het milieu & minder slijtage. In oktober doe ik weer mee aan de buy-nothing-new-month, ook een manier om erg creatief te worden met wat je al hebt (ook op andere gebieden dan kleding). Succes, ik ben benieuwd!

 5. Oooo ik heb het nu wel lastig hoor haha. Ben blij met m’n shoptegoed die ik voor m’n verjaardag gehad heb hahaha. Ga m’n eerste tien dagen binnenkort even delen op m’n blog xx

  1. Hahaha! Ja ik had gelukkig ook nog wat shoptegoed liggen om mijn needs te bevredigen ๐Ÿ˜‰ ik ga het ook in blokjes van een aantal dagen doen, ben benieuwd naar jouw outfits! Zijn vast prachtig ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *