konjac spons

XS REVIEW | Konjac sponge

Ik heb in de zomer vaak last van een plakkerig gezicht. Op zich helemaal niet gek, het is warm, uiteraard vochtig en als je dan even een stukje fietst, heb je geheid een kleeflaagje op je lichaam waar Pritt jaloers op is. Ik kan nooit wachten om dan zodra ik thuis ben m’n gezicht te wassen! De afgelopen tijd deed ik dit, na het verwijderen van mijn make-up, met een Konjac Sponge. Vandaag review ik dit wonderlijke dingetje!

Van TheBigGreenSmile.nl mocht ik een sponsje uitkiezen en omdat ik nogal last heb van onzuiverheden, koos ik voor de zwarte spons: voor de gevoelige onzuivere huid. Deze sponszou de huid diepgaand reinigen, mee-eters verwijderen en exfoliëren. Ook beloofde hij overtollige oliën en onzuiverheden weg te halen. Ik was natuurlijk benieuwd, dat snap je wel.

Wat zit er in een Konjac spons?

Dit moest ik natuurlijk even opzoeken. Het is een gek, hard materiaal en ik kon het niet direct plaatsen. De basis voor dit sponsje blijkt bamboe. Bamboe is antibacterieel en deze spons zit vol met mineralen en koolzuur die helpen bij het bestrijden van bacteriën, en ze reguleren de aanmaak van onze huideigen olie. Klinkt goed en veelbelovend!

DSC_0032

Ik ontving een klein halfrond, hard sponsje en ik wist niet zo goed wat ik ermee moest doen. Zoals het een verstandig vrouw betaamt, besloot ik de gebruiksaanwijzing te lezen. Ik moest de spons onder het water houden totdat hij op zou zwellen en dan kon ik mijn gezicht reinigen. Je kan de Konjac spons over je hele lichaam gebruiken, maar ik gebruik hem enkel voor mijn gezicht.

Het sponsje is een grappig ding. Je moet hem laten drogen in een droge ruimte (dus niet in de douche laten liggen bijvoorbeeld), waarna hij weer hard wordt. Naarmate je hem langer gebruikt, kost het wel iets meer moeite om hem zacht te krijgen.

Wat vind ik ervan?

Weet je nog dat ik begon over die zomerse dag? Als ik m’n gezicht schoonmaak met het sponsje, voelt het ook echt schoon. En fris. En glad en zacht. Heel anders dan met bijvoorbeeld cleanser en tonic – dan heb je zo’n laagje – en ook anders dan met water. Ik kan het moeilijk beschrijven, je zou het moeten voelen! Ik vind het een erg prettig product en ben blij dat ik er tegenaan ben gelopen. Ik wist niet van het bestaan af en zou het dus ook niet zo snel zelf kopen, maar nu ik het eenmaal heb ga ik het zeker vaker in huis halen. Deze sponsjes kosten bij www.thebiggreensmile.nl € 11,99.

Waar reinig jij het liefst je gezicht mee?

Dit product heb ik ontvangen ter review.

4 Comments

  1. Dit klinkt als een heerlijk product! Heb dat de laatste tijd ook, als ik thuis kom van m’n werk gelijk m’n gezicht schoonmaken. Het is zo olie/klam achtig vooral m’n voorhoofd. Klinkt als een product wat daar tegen helpt. Heb je overdag nu ook een minder klamme huid of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *