Ceviche Y Maas

Uit eten in Rotterdam: Ceviche y Maas

Op het Deliplein op Katendrecht heb je een hoop leuke restaurantjes. Ik heb er nog maar van weinig gebruik gemaakt, moet ik blozend toegeven. Toen we laatst mijn broer en schoonzus mee uit eten namen, besloten we weer een nieuw restaurantje uit te proberen, en wel het Peruaanse Ceviche aan de Maas! Of zoals ze het daar zeggen: Ceviche y Maas. Ook goed. Jouw feestje.

Zal ik gelijk goed beginnen? Het was heerlijk en leuk! We waren aangenaam verrast.

De ambiance in het restaurant is erg prettig. Wij kwamen vroeg, omdat mijn nichtje van 2 er ook bij was, dus we dineerden op kindertijd. Het was nog lekker rustig omdat ze net opengingen, maar al snel zitten de tafeltjes op het Deliplein vol. Ceviche y Maas zit op de hoek van het plein en is een mooie lichte ruimte dat modern maar sfeervol aandoet.

Ceviche y Maas

En complimenten voor het toilet: ik, als notoire plasser, vind toiletten in restaurants vaak tegenvallen – vies, slecht onderhouden, te koud of te warm. Hier rook het heerlijk naar Rituals geurstokjes en het zag er schoon uit, en het grootste pluspunt: en je kon je handen afdrogen met linnen handdoekjes. Love it.

Ceviche staat voor rauwe vis in citroensap.

Kipstokjes

Noem mij maar een barbaar in dit restaurant, maar ik houd niet van vis. Gelukkig was er ook genoeg voor de carnivoor. We kregen een heerlijke (ik koos een alcoholvrije) cocktail – vol met smaken die ik nooit bij elkaar zou zoeken. Ik proefde appel, kruidnagel (?!) en bessen. Lekker en fris!

Je kan bij Ceviche y Maas kiezen uit een 2-, 3- of 4-gangen diner voor een vaste prijs. Fijn concept, je weet gelijk waar je aan toe bent. Wij gingen voor de degelijke 3 en ik sloeg de entradas over, en ging gelijk voor de entremeses. Het werden de Anticuchos Carretilleros, oftewel twee gegrilde spiesjes van kippendij, gemarineerd in Aji Panca, knoflook en specerijen. Oeh, very nice, en  het pittige maar zachte sausje was echt een prettige verrassing.

Mijn broer koos voor de tonijn, dun gesneden plakjes in de eerder genoemde ‘leche de tigre’.

Als fuerte kiezen we eigenlijk unaniem voor de stukjes ossenhaas, oftewel de Lomo Saltado. Oh my lordie. De smaak van de saus doet een tikje Oosters aan – Vietnam memories – en de aardappelreepjes zijn zeer zeer zeer smakelijk. Ook werd er lekker gekruide rijst bij geserveerd.

En dan the moment you’ve all been waiting for: het dessert. Er is altijd plek voor het dessert. Waar mijn vriend ging voor een Peruaans likeurtje, koos mijn schoonzus voor een cheesecake van passievrucht. Hallo daar!

Pretty en smakelijk, hoewel mijn nichtje daar anders over dacht. Zij spuugde het uit en kreeg uit de keuken een gewassen en geschild appeltje: erg lief en attent van het personeel!

Mijn broer en ik kozen de Arroz con Leche Brulee, een creme brulee van risottorijst met Porto, kaneel en rozijnen onder een gecarameliseerd laagje suiker. Oke, kom maar door.

Heerlijk, ik vond het een topervaring bij Ceviche y Maas. Een aanrader op Katendrecht! Erna nog wat Kaapse biertjes in de Fenix Loods, met mijn nichtje dansen op Cheap Thrills (she loves Sean Paul) en de avond was compleet. Wat een fijne avond!

En voor jullie: een fijn weekend 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *