budget mascara

MIS & MATCH | Budget mascara

Hoi lieverds! Afgelopen vrijdag was er geen blog omdat ik lekker aan het genieten was van het weer & het bijbehorende niks doen 🙂 Maar vandaag trappen we de week af met een gloednieuwe serie, dus ik hoop dat ik het bij deze goed heb gemaakt! 😀

Ik vergelijk in deze serie 2 producten uit dezelfde ‘categorie’ met elkaar, waarvan de ene helemaal top is en de andere ruk. Uiteraard is dit niet iets wat je kan forceren. Maar recentelijk kocht ik 1 mascara die zo tegenviel, dat ik op zoek ging naar een ander. En dit is mijn match gebleken!

Mijn mascara geschiedenis (ja, dat bestaat)

Vroegah kocht ik altijd Max Factor mascara. Al-tijd. Toen ging ik in mijn webshop toentertijd mascara’s van W7 verkopen en die vond ik eigenlijk zo fijn, dat ik die bleef gebruiken. Ik had een flinke voorraad ondertussen 🙂 Maar zo rond m’n vakantie kreeg ik een soort uitslag rond m’n linkeroog. Ik besloot na een tijdje van mascara te wisselen en het is niet helemaal opgelost – sommige dagen speelt de uitslag nog wel op – maar ik ben ervan overtuigd dat kiezen van een andere mascara wel zeker heeft geholpen. Dus.

De mis

Over het merk MUA had ik een hoop beautybloggers al zien jubelen. Budget, mooie verpakkingen en gewoon te koop bij Kruidvat. Joehoe, maak me blij. Ik kocht de Lash Boom Volume & Length mascara van MUA vanwege het kammetje. Ik vind kammetjes om mascara mee aan te brengen fijn. Die koos ik ook altijd van Max Factor. Hij had een bolling aan de voorkant wat me intrigeerde. Wat zou deze bolling nou voor me kunnen betekenen, dacht ik. Nou: precies niks.

Volume en length, niet op mijn wimpers. De eerste laag mascara is nauwelijks zichtbaar en ook bij de tweede vraag ik me af waar die length blijft. Meestal ben ik bij 3 laagjes wel klaar maar bij deze budget mascara had ik het idee dat ik nog wel even kon blijven smeren. Helaas Lash Boom, u bent de zwakste schakel.

De match!

Dus toen ik vrij snel na deze miskoop op een nieuwe rooftocht was in het Kruidvat, had ik een dubio. Een ernstig. Ging ik toch weer voor de ouwe vertrouwde Max Factor (volgens mij zo € 17 euro) of ga ik voor een nieuwe budget mascara? Ik had andere plannen met m’n centjes dus ik ging voor de budget. You never know.

budget mascara

Ik koos de Catrice Glam & Doll False Lashes Mascara. Nou kan ik helemaal niet met false lashes omgaan (ik draag ze 1 keer per jaar met oud & nieuw) dus als een mascara mij dat kan geven, dan gaarne. En ja hoor! Deze mascara doet hetzelfde als mijn Max Factor lievelings en daarom is dit nu helemaal mijn match. Na 1 laagje denk ik al wow, na 2 laagjes denk ik WOEHOE en na 3 ben ik klaar. Gewoon helemaal klaar. In love. Klaar voor de dag. Zo simpel kan het zijn.

Ik zag net dat deze mascara in de aanbieding is voor € 2,99, dus go for it!

Wat is jouw grootste make-up miskoop?

7 Comments

  1. Klinkt goed! Ik ben sinds een aantal jaar verknocht aan de mascara van de Kruidvat, van Essence. Cheap-ass, maar echt méér dan prima (de Big lashes versie). Ik zou dus ook niet zo snel overstappen naar een andere ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *